RIM skinuo zavjesu s BlackBerry 10 OS-a

Fotografija članka: RIM skinuo zavjesu s BlackBerry 10 OS-a

To je prototip uređaja izrađen isključivo za potrebe testiranje aplikacija namijenjenih radu pod  BB 10 platformom. Tako će developeri imati mogućnost testirati svoje aplikacije na stvarnom hardveru. To nije prvi puta da RIM poklanja developerima uređaje. Podsjetimo se da su to isto učinili i s BB playbookovima.  BlackBerry 10 Dev Alpha ima 4.2 inčni zaslon s rezolucijom od 1280 x 768 točaka, 1 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, mikro USB za ispravljanje pogrešaka i punjenje. Tu je Micro HDMI priključak za prikaz videa na televiziji ili monitorima s HDMI portom, Bluetooth i WiFi radio. Za spremanje dodatnih podataka uređaj ima predviđen utor za mikro SIM karicu. Ponavljamo,  da ne bi bilo zabune, to nije potrošački smartphone pod BlackBerry 10 platformom.  

 
(  ova  fotografija snimljena je  tijekom priče o BlackBerry 10 Dev Alpha uređaju u Orlandu,  isključivo za  naš portal :) Hvala A.D. )
 
Upravo kao takav ,  vjerujemo da korisnicima  potrošačima  nije toliko zanimljiv. Zasigurno vam je ipak zanimljivija priča oko BB 10 platforme. Iako je bilo dosta informacija o novoj platformi, konkretnih informacija nije bilo. Sada Thorsten Heins je  napokon  pokazao i otkrio  što sve tvrtka planira za svoju sljedeću inačicu softvera, BB 10. Novi operativni sustav trebao bi u punom formatu podržavati sve akcije putem gesta koje će korisnike dovoditi do riječi, ubrzati način pisanja elektroničke pošte, pisanja SMS-a ili postavljanje statusa na društvene mreže.
 
Sve što korisnicima treba biti će na dohvat jedne ruke. Iako RIM je prepoznatljiv po svojim vrhunskim fizičkim tipkovnicama, kompanija će intenzivirati rad na razvoju virtualnih tipkovnica i njihovom samoučenju riječi i rečenica za određene modele.
 
 
 
 
 
 
Nadalje, programska podrška za kamere trebala bi integrirati sustav u kojem možete dobiti da slika bude upravo onakva kakvu ste poželjeli. Na primjer, slikate li ekipu, ali je netko zatvorio oči i tako pokvario cjelokupnu sliku, dodirom okvira oko lica, aktivirati će dostupan izbornik koji omogućava povratak u vrijeme dok su oči iste osobe bile otvorene. Što reći, jako zanimljivo zvuči. Jedva čekamo vrijeme kada ćemo se moći dočepati pravog modela i testirati sve novitete. 
 
Nadopuna: Upravo je  rukovoditelj Wayerless Research In Motiona, objavio  da  dosadašnji BlackBerry uređaji neće dobiti nadogradnju na  BB 10  OS  zbog ograničenja u trenutnom hardveru  ali će playbook slim tablet dobit nadogradnju.  Specifičan razlog je što BlackBerry 10 zahtjeva dvojezgreni procesor za  glatko odvijanje procesa. Ali  kompanija razvija softver,  most između dvije klase uređaja temeljenih na HTML5 i na smanjenju utjecaja ove fragmentacije.
Beta razvojni alati dostupni su  .  Sada još pogledajte malo i dio atmosfere. Nadamo se da ćemo uskoro i mi imati više direktnih informacija ( malo vremenska razlika) o događajima u Orlandu.   
 
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.