RIM opovrgnuo glasine o nekompatibilnosti BB Enterprise Servera i novih BB 10 smartphonea

Fotografija članka: RIM opovrgnuo glasine o nekompatibilnosti BB Enterprise Servera i novih BB 10 smartphonea

Ovih dana krenule su priče da novi BlackBerry 10 uređaji temeljeni na QNX operativnom sustavu neće biti kompatibilni s trenutnim BES uslugama. Izvor vijesti bio je BGR, mrežna stranica. RIM je reagirao na zavrzlamu koju je ova vijest izazvala.

Oglas

Za upravljanje mobilnim uređajima pod BlackBerry 10 OSom, tvrtke će trebati novi BlackBerry Enterprise Server 10 (BES 10). BES 10 nije kompatibilan s postojećim BlackBerry smart telefonima, tako da tvrtke će morati pokrenuti paralelno stariji BES 5.0.4 i BES 10 server tijekom prijelaznog razdoblja.

Da bi stvari se pojednostavile za administratore,  BES 10 će imati jedinstvenu konzolu koja može upravljati postojećim BES 5 poslužiteljem. To znači da tvrtke koje žele koristiti postojeće i nove BlackBerry 10 uređaje trebaju samo provesti ažuriranje na novi BlackBerry Enterprise Server. BES 10 će biti lansiran istovremeno s prvim BlackBerry 10 uređajima u prvom tromjesečju kalendarske 2013 godine. BES 10 je ujedno proširenje postojećih RIMovih Mobile Fusion rješenja, tako da administratorima je omogućeno upravljati Android i iOS uređajima u jednoj ploči.

Za postojeće kupce, RIM će pružiti nadogradnju na BES 10.

Izvor : i

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.