Revolucija s Logitechovom kamerom Quickcam Ultravision

Racunalo.com foto

Uređaj ujedinjuje ekstra velike i precizne staklene leće, te mogućnost velikog otvora leća. To povećava količinu svjetla koja ulazi u kameru omogućavajući kameri da svjetlo precizno fokusira, što stvara oštru i jasnu sliku.
Web kamera QuickCam Ultra Vision omogućava ljudima da dijele važne trenutke života s prijateljima i obitelji bez obzira gdje se nalazili – od blistavog zaručničkog prstena do djetetova prvog zuba – a sve to s revolucionarnom jasnoćom slike video poziva. čak i u lošim uvjetima osvjetljenja, kao što su niska razina svjetlosti ili intenzivno stražnje ili bočno osvjetljenje, performanse web kamere QuickCam Ultra Vision bit će najviše kvalitete zahvaljujući Logitechovoj novoj tehnologiji RightLight™ 2, koja inteligentno prilagođava video postavke kamere ovisno o okolišu u kojem se kamera koristi. Ova nova Logitechova web kamera također sadrži i vrhunski senzor s 1.3 mega piksela, te podržava i High-Definition (HD) video format, što omogućava korisnicima da stvaraju kratke video snimke i gledaju ih u formatu namijenjenom širokom zaslonu.


Poboljšana QuickCam linija
Logitech je također napravio poboljšanja na drugim proizvodima iz svoje nagrađivane linije web kamera, uvodeći nove značajke i tehnologije koje iskustvo video poziva čine jednostavnijim i prirodnijim nego ikad prije. Logitechove web kamere visokih performansi –QuickCam® Fusion™, QuickCam® Sphere™ i QuickCam® Pro 5000 – sada također sadržavaju Logitechovu tehnologiju RightLight 2, a ujedno mogu praviti i snimke visoke definicije (HD). Redizajnirana kamera srednje klase QuickCam Communicate STX sadrži inovativni štitnik koji pruža privatnost. Kad se otvori, štitnik može pokrenuti bilo koju video IM aplikaciju po vašem izboru (Windows Live™ Messenger, Skype® Video, Yahoo!® Messenger, or AOL® Instant Messenger™) te isključiti ton u video streamingu kada je zatvoren. Logitechov redizajnirani softver QuickCam® ugrađen je u sve nove web kamere. Softver sadrži sučelje bazirano na ikonama što omogućava olakšan pristup svim postavkama, uključujući i popularni softver Logitech® Video Effects™.
«Naša linija web kamera, lansirana 2006, prepuna je inovacija usmjerenih na korisnikove potrebe, a koje je mogla proizvesti jedino tvrtka kao što je Logitech, koji ima više od desetljeća iskustva u izradi web kamera,» rekla je Gina Clark, Logitechova potpredsjednica za marketing proizvoda za komunikaciju putem Interneta. «Redefinirali smo izvedbu proizvoda u najvišoj klasi ujedinivši najbolje leće koje postoje s tehnologijom RightLight 2. Morate to vidjeti da biste povjerovali – kvaliteta slike je nevjerojatno vjerna.»Logitechova RightLight 2 tehnologija
Logitechova tehnologija RightLight 2 je sustav hardverskih i softverskih tehnologija koji inteligentno optimizira postavke slike pri slaboj rasvjeti, te nejednakim uvjetima osvjetljenja, kao na primjer kad prozor stvori prejako stražnje ili bočno osvjetljenje. Revolucionarna tehnologija automatski se prilagođava takvim uvjetima, te na taj način poboljšava sveukupnu kvalitetu slike. Ova tehnologija je poboljšana verzija Logitechove RightLight tehnologije prve generacije, koja ispravlja sliku u uvjetima loše rasvjete.


QuickCam Ultra Vision
Web kamera QuickCam Ultra Vision bit će dostupna u Europi i SAD-u od kolovoza. Predložena maloprodajna cijena za Europu je 149,99 eura. Sustav leća unutar kamere sastoji se od pet ekstra velikih leća, od kojih je nekoliko napravljeno od stakla, što omogućuje nevjerojatno oštru i jasnu kvalitetu slike. Većina web kamera na tržištu sadrži samo plastične leće koje stvaraju sliku koja se čini udaljenom, a često i iskrivljenom. Štoviše, s obzirom da nudi otvor leća od 1.6 (dok većina web kamera na tržištu nude otvor leća od 2 pa naviše) web kamera QuickCam Ultra Vision može uhvatiti više svjetla, što znači da nudi sliku s više detalja čak i ako snima u slabo osvijetljenim prostorima ili u trenucima kada izvor svjetla dolazi odostraga ili bočno.
Najbolji materijali koje je Logitech ikad upotrijebio na web kameri zaslužni su za nevjerojatan dizajn. Pored staklenih leća, kromirani detalji privlače pažnju na ugrađeni mikrofon, kućište leća, te rubove cilindrične kamere. Oba ruba sadržavaju po jedan gumb. Jedan gumb služi za podešavanje funkcije koja služi umjesto ogledala te omogućava korisnicima da provjere svoj odraz prije nego uspostave video poziv, a drugi omogućava korisniku da napravi brze snimke. Ova web kamera također sadrži i svijetleći nježno plavi prsten koji okružuje Logitechov logo, a svijetli kada je kamera u uporabi.
Kao i druge Logitechove kamere visokih performansi, Logitechova web kamera QuickCam Ultra Vision sadrži i tehnologiju RightSound™, te Logitechov softver Video Effects. Logitechova tehnologija RightSound uključuje mikrofon smješten na web kameri, te softver koji isključuje jeku, što korisnicima omogućava da razgovaraju bez da na glavu stavljaju slušalice i mikrofon. U suradnji sa softverskim upravljačkim programima kamere, Logitechovi napredni softverski algoritmi eliminiraju jeku koju stvaraju mikrofon kamere i govornici u neposrednoj blizini.
Logitechov softver Video Effects, koji podržava popularne aplikacije namijenjene web kamerama, omogućava korisnicima da se u potpunosti transformiraju u trodimenzionalne animirane likove (avatare) koji precizno oponašaju pokrete lica, ili da svojem liku dodaju detalje, kao što su naočale, brada ili kruna.


QuickCam Sphere MP
Poboljšana verzija web kamere QuickCam Sphere MP koja uključuje i tehnologiju RightLight 2, te podržava snimke visoke definicije, u SAD-u i Europi bit će dostupna početkom kolovoza, po predloženoj maloprodajnoj cijeni od 129,99 eura. Nagrađivani dizajn uključuje i glavu kamere koju pokreće motor što, u kombinaciji s inteligentnim softverom za praćenje lica, omogućava kameri da prati lice korisnika – gore-dolje, lijevo-desno – dok se korisnik premješta u naslonjaču ili slobodno kreće po prostoriji. Ova web kamera može pokriti horizontalni kut od 190 stupnjeva i vertikalni kut od 100 stupnjeva. Web kamera QuickCam Sphere MP smještena je na opterećenom postolju i stalku dugom 22.9 cm tako da se može podići do razine očiju, ukoliko je smještena na stolu.


QuickCam Fusion
Logitechova popularna web kamera QuickCam Fusion sadrži istu naprednu tehnologiju kao i QuickCam Sphere MP – senzor s 1.3 mega piksela, Logitechovu tehnologiju RightLight 2, podršku za snimke visoke definicije, Logitechovu tehnologiju  RightSound, i Logitechov softver Video Effects – ali također uključuje i spojnicu pomoću koje se može pričvrstiti na ravni zaslon ili klasični monitor. Kamera također ima i gumb za slikanje brzih fotografija. Osvježena verzija web kamere QuickCam Fusion u SAD-u i Europi bit će dostupna početkom kolovoza, a predložena maloprodajna cijena u Europi iznosit će 99,99 eura.
QuickCam Pro 5000
S legendarnim Logitechovim dizajnom u obliku očne jabučice, popularna web kamera QuickCam Pro 5000 pruža VGA kvalitetu slike, koja je poboljšana u bilo kojem osvjetljenju zahvaljujući tehnologiji RightLight 2. Kamera također sadrži Logitechovu tehnologiju RightSound i Video Effects, što je najbolja kvaliteta koju možete dobiti po ovoj cijeni. Nadopunjena verzija web kamere QuickCam Pro 5000 u SAD-u i Europi bit će dostupna početkom kolovoza. Predložena maloprodajna cijena u Europi je 79,99 eura.


QuickCam Communicate STX
Uz jedinstveni novi ugrađeni štitnik za privatnost, kamera srednje klase QuickCam® Communicate STX™ također nudi i VGA rezoluciju (640-sa-480 piksela), prilagođava se uvjetima loše rasvjete pomoću originalne Logitechove tehnologije RightLight, a sadrži i Logitechovu tehnologiju RightSound. Ove napredne funkcije ugrađene su u kameru koja će se prodavati po povoljnoj predloženoj maloprodajnoj cijeni od 49,99 eura (u Europi). Ova web kamera će u SAD-u i Europi biti dostupna od početka kolovoza.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.