Retarget – koliko se koristi u u srednjoj i istočnoj Europi?

Fotografija članka: Retarget – koliko se koristi u u srednjoj i istočnoj Europi?

Prema objavljenim rezultatima najaktivniji su korisnici suvremenih i učinkovitih metoda poput retargetinga (prikazivanja ciljanih oglasa na seriji stranica koje posjećuju korisnici), a koji je najzastupljeniji u zemljama s općenito nižim reklamnim budžetima.

„U zemljama kao što je Rumunjska više od  43 posto oglašivača koristi retargeting zato što je povećanje učinkovitosti ključno za uspjeh s nižim budžetom. Nasuprot tome u zemljama poput Hrvatske ovu mogućnost koristi samo 18 posto oglašivača. Pretpostavljam da je razlog nedostatak vremena za detaljnu optimizaciju većeg broja realiziranih kampanja“, istaknuo je Marek Vidovič, Etargetov country manager za Hrvatsku.

Retarget - koliko se koristi u u srednjoj i istočnoj Europi?

U postocima to izgleda ovako:
Rumunjska    43,8%
Bugarska    35,3%
Srbija        28,8%
Hrvatska    17,6%
Slovačka    10,8%
Mađarska    9,6%
Češka        8,6%
Austrija    4,5%
Poljska        4,4%

Retargeting je progresivna vrsta ciljanja reklama na Internetu koja se koristi u obliku usluge podsjetnika posjetiteljima, a koji su stranice oglašivača posjetili barem jednom. U svojim daljnjim posjetama drugih stranica koje nisu izravno vezane uz stranice takvog oglašivača oglas će im se iznova prikazati i na taj ih način podsjetiti na proizvod ili uslugu za koju su bili zainteresirani. Ova vrsta reklame zahtjeva aktivnu suradnju više oglašivača. Više informacija o ovoj vrsti usluge možete pronaći na adresi .

Etarget je reklamni sustav s velikim dosegom korisnika Interneta u Hrvatskoj, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Austriji, Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Srbiji. Više informacija je dostupno putem korporativnih stranica tvrtke na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.