Repsly (ex Salespod) dobio 1,25 milijuna dolara investiciju od Launchpada, First Beveragea i K5 Venturesa

Fotografija članka: Repsly (ex Salespod) dobio 1,25 milijuna dolara investiciju od Launchpada, First Beveragea i K5 Venturesa

Hrvatska startup tvrtka Repsly (ex Salespod) dobila je izdašnu investiciju iz SAD-a i Njemačke. Unatoč povećoj cifri, većinsko vlasništvo i dalje ostaje u Hrvatskoj.

Oglas

Repsly, do nedavno poznat pod imenom Salespod, osigurao je 1,25 milijuna dolara investicije od Lauchpad Venture grupe iz Bostona, zatim First Beverage grupe iz Los Angelesa, te K5 Venturesa iz Njemačke. Repsly, osnovan u Hrvatskoj pod imenom Salespod 2010-te, trenutno koristi preko 200 tvrtki u više od 40 zemalja. Nike Golf, L’Oreal, KIA Motors, Keune, Philips, Franck su samo neki od klijenata koji koriste Repsly za mobilno prikupljanje i analizu podataka i unapređenje terenskih aktivnosti.

Tom First, član uprave First Beverage Ventures i osnivač Nantucket Nectarsa izjavio je da se grupa zainteresirala za Repsly jer se radi o odličnom rješenju za tvrtke koje se bave prodajom robe široke potrošnje kroz maloprodajne kanale. „Veselimo se što smo postali dio Repslya, ne samo zbog velikog utjecaja koji on ima na tvrtke koje se bave prodajom hrane i pića, nego i zato što je mogućnost primjene u svim vrstama terenskih djelatnosti ogromna.“

Repsly će investirana sredstva iskoristiti za financiranje rasta. „Razvili smo proizvod koji značajno unapređuje provođenje terenskih procesa i mnoge tvrtke u svijetu su to prepoznale.“ rekao je osnivač i predsjednik uprave Marko Kovač. „Ova runda investicije će nam omogućiti agresivnije širenje glasa o Repslyu i brži rast.“ Na poziciji direktora marketinga nedavno je angažiran Richard April čiji je primarni zadatak izgradnja prodajno-marketinške infrastrukture.

Tim Curran, član uprave Repslya i Launchpad Venture grupe, rekao je: „Pratim i savjetujem Repsly već više od godinu dana, jer su me privukle reference i izrazito pozitivna iskustva klijenata, troznamenkasti organski rast prihoda i vrlo kvalitetno rješenje koje nadilazi očekivanja ciljane tržišne skupine.“

Uz širenje marketinškog dijela u Bostonu, u planu je i povećanje razvojnog tima u Zagrebu. Osim toga, važno je napomenuti da većinsko vlasništvo nad tvrtkom i proizvodom i dalje ostaje u Hrvatskoj.

Repsly (ex Salespod) dobio 1,25 milijuna dolara investiciju od Launchpada, First Beveragea i K5 Venturesa

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.