Redatelj Westworlda najavio je da će otkriti sve spoilere, a dobili smo jedan veliki Rickroll

Fotografija članka: Redatelj Westworlda najavio je da će otkriti sve spoilere, a dobili smo jedan veliki Rickroll

Autori serije Westworld Jonathan Nolan i Lisa Joy najavili su da će u novom videu otkriti sve spoilere za novu sezonu serije Westworld jer im je dosta toga da teorije na internetu točno predviđaju cijelu radnju. Objavili su video, a umjesto spoilera dobili smo – trolanje.

Oglas

Westworld je serija koju je napravio HBO koja govori o parku divljeg zapada u koji mogu doći gosti te se zabaviti uz tzv. hostove odnosno robote koji služe za zabavu gostima. Gosti se mogu uživjeti u ulogu te odabrati put kojim žele ići, bez opasnosti za sebe. Radnja prve sezone bavila se revolucijom i pobunom zatočenih robota te serija postavlja mnoga zanimljiva tehnološka filozofska pitanja. Je li moguće da robot postane čovjekom? Ukoliko ne možemo raspoznati razliku između robota i čovjeka, smijemo li se različito prema njima ponašati? Ukoliko robot osjeća bol, smijemo li se prema njemu ponašati kao prema neživom biću? Takva i slična pitanja postavlja Westworld te stalno poziva na promišljanje o prirodi naše stvarnosti.

Za 10-ak dana dolazi 2. sezona serije, a autori Westworlda Jonathan Nolan i Lisa Joy odlučili su prije početka 2. sezone dati gledateljima i pratiteljima Naime, Nolan je napisao da žele suzbiti beskrajno teoretiziranje i spoilere za nadolazeću drugu sezonu Westworlda (budući da su korisnici Reddita gotovo savršeno točno predvidjeli rasplet 1. sezone) te da će zbog toga objaviti video u kojem otkrivaju cjelokupnu radnju cijele 2. sezone ukoliko objava na Redditu dobije barem 1000 glasova. Nakon nekoliko sati objava je skupila 1000 glasova te je Nolan i postavio link na 25-minutni video naslova

Video počinje sa scenama iz već objavljenih trailera u kojem lik Bernard leži na plaži, glas počinje govoriti informacije o novoj sezoni i radnji. Sve se čini normalnim i kao da će se stvarno otkriti radnja nove sezone, pojavljuje se glumica Evan Rachel Wood koja glumi Dolores i izgleda da će početi radnja. A onda na klaviru čujemo poznati ritam – počinje pjesma “Never Gonna Give You Up” od Rick Astleya koja je postala jedna od najdugovječnijih vrsta trolanja na internetu, tzv. Rickrolling. Ostatak 25-minutnog videa je snimka psa pred klavirom koja je odavanje počasti još jednom memeu, nedavno pokojnom “Bento – The Keyboard Cat”. Jer, zašto ne?

Inače, Rickrolling je jedna od najdugovječnijih aktivnih šala/trolanja/memea na internetu, a sastoji je od neočekivane pojave glazbenog spota za pjesmu “Never Gonna Give You Up” od Ricka Astleya iz 1987. Meme se sastoji u tome da se nekome pošalje link na taj glazbeni spot, a ta osoba vjeruje da će vidjeti nešto sasvim drugo. Meme je potekao sa 4chan /v/. Od onda je fora napravljena nebrojeno puta, pa čak i od strane samog autora Ricka Astleya 2008. na paradi za dan zahvalnosti u New Yorku.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.