RED Monstro 8K VV – novo čudovište za snimanje samo najskupljih projekata

Fotografija članka: RED Monstro 8K VV – novo čudovište za snimanje samo najskupljih projekata

RED je najavio novi flagship senzor – Monstro 8K VV koji će od sada dolaziti u njihovim Weapon kamerama. Cijena samo tijela je nevjerojatnih 80.000 dolara.

Oglas

Monstro senzor može snimati video u 8K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi, fotografirati u rezoluciji 35.4 megapiksela i ima preko 17 točaka dinamičkog raspona. Veličina senzora je 40,96 x 21,60 mm odnosno je otprilike četiri puta veći površinom od akademskog full-frame standarda odnosno otprilike jednake površine kao fotografski full-frame, ali sa kinematografskim omjerom stranica.

Ako vas zanima ovakva oprema i tehnologija koja doista nudi samo najbolje moći čete naručiti ovakvu kameru početkom 2018. Ali realno gledano, vjerojatno nitko od nas neće ni vidjeti RED kameru za svog života, a kamo li razmišljati o kupnji. No, ako se pitate zašto je ovaj članak onda uopće bitan? Pa razlog leži u tome da RED radi samo najbolju opremu sa najboljom dostupnom tehologijom najviše profesionalne razine i baš zato gura cijelo tržište kamera naprijed te na taj način utječe na sve one kamere i uređaje s kamerom koje ćete eventualno kupiti. I još jedna bitna stvar, vrlo vjerojatno će se neka od RED kamera koristiti pri snimanju filmske uspješnice koje ćete gledati u kinu.

S obzirom na cijenu od 80.000 američkih dolara za kameru, dati 1.200 dolara za njihov nadolazeći pametni telefon , čak se čini razumnim.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.