RED Hydrogen – pametni telefon od tvoraca holivudskih kamera

Fotografija članka: RED Hydrogen – pametni telefon od tvoraca holivudskih kamera

Zaboravite na iPhone 8 i Galaxy Note 8. RED je firma koja proizvodi filmske 8K kamere za holivudska platna i sada rade na “hologramskom” uređaju po imenu Hydrogen.

Oglas

Iz REDa kažu kako će ovo biti “prvi multimedijski stroj na svijetu sa hologramima” i za to neće trebati posebne naočale. Hydrogen ima profesionalan hologramski zaslon koji brzo prebacuje između 2D, 3D i interktivnih igara. Prikazuje “hologramski Hydrogen 4-View” (H4V) sdržaj, stereo 3D sadržaj i 2D/3D virtualnu i miješanu stvarnost.

Još jedna značajka je zvuk visoke kvalitete koji posebnim algoritmom pretvara stereo zvuk u 5.1 surround. 

Ipak, ono najvažnije je filmska sposobnost. RED Hydrogen će imati razne dodatke za snimanje visokokvalitetnih videa i fotografija te Hydrogen format za hologramske slike. Osim toga, može se spojiti na Scarlet, EPIC i Weapon kamere za upravljanje i kao kamera monitor.

Još ne znamo što je pod haubom, ali slike prikazuju 3.5 mm priključak, USB Type-C, i veliku kameru sa stražnje strane te je RED potvrdio utor za SD karticu.

Uređaj dijagonale 5,7 inča pokreće Android, a već su dostupne prednarudžbe po cijenama od 1195$ za jeftiniju Aluminum varijantu i high-end Titanium po 1595$. Isporuka kreće u prvom kvartalu 2018.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.