Reading Rainbow Kickstarter kampanja srušila rekord – 5 milijuna dolara!

Fotografija članka: Reading Rainbow Kickstarter kampanja srušila rekord – 5 milijuna dolara!

Nisu bili skromni. Za financiranje Reading Rainbow projekta na Kickstarteru su tražili 1 milijun dolara, no svijet je to prepoznao i investicija je veća od 5,4 milijuna!

Oglas

Domaćin kampanje bio je LeVar Burton, kojeg poznajete kao Geordija La Forge u mega-seriji Zvjezdane staze (Star Trek). Kampanja je završila 1. srpnja, a u nju se uključilo 105.857 investitora koji su sakupili točno 5.408.916 američkih dolara. Ovo je rekordna kampanja na Kickstarteru, a projekt Reading Rainbow definitivno ima svijetlu budućnost. I to je dobro jer je posvećena najmlađima – klincima.

Reading Rainbow je knjižnica prepuna interaktivnih knjiga i video priloga koji omogućuju puno jednostavnije i zanimljivije učenje. Ovaj projekt funkcionira na svim platformama – iOS, Android, Xbox, PlayStation, Apple TV, Roku, i mnogim drugima.

Za svih 5 milijuna dolara Burton namjerava omogućiti besplatan pristup na Reading Rainbow za oko 7.500 razreda, a preostalih 400.000$ će također potrošiti za dobrobit djece. Reading Rainbow bi trebao biti aktivan na webu u svibnju 2015. godine, dok su već sada dostupne aplikacije za iOS i Kindle Fire (do sada je pročitano oko 16 milijuna knjiga u dvije godine), a očekuje se uskoro i Android inačica.

Reading Rainbow Kickstarter kampanja srušila rekord

Ono što je važno spomenuti je kako svako četvrto dijete u Americi ne razumije ono što pročita, niti to dobro pročita. Ovaj problem nemaju samo američka djeca, i u Hrvatskoj postoji određeni postotak djece koja ima taj problem. Radi se o svojevrsnom poremećaju učenja, odnosno dolazi do poteškoća s pažnjom i održavanjem koncentracije. Upravo tu uskače interaktivna Reading Rainbow biblioteka koja će na drugačiji način učiti klince – ne zato što nešto moraju, nego zato što će to htjeti.

Sve detalje možete pročitati na , a svakako pogledajte video, uživajte i zapamtite što vam kažemo – na svijetu je još uvijek jaaaako puno dobrih i plemenitih ljudi koji žele pomoći drugima…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.