Razvijajte kreativnost i logičko razmišljanje kod djece uz LEGO kockice

Fotografija članka: Razvijajte kreativnost i logičko razmišljanje kod djece uz LEGO kockice

Povodom “Svjetskog dana djeteta” koji se obilježava 20. studenog, specijalizirana online LEGO  trgovine Brick.hr podsjeća na prednosti učenja i razvoja kreativnih vještina kroz igru LEGO kockice.

Oglas

Kreativnost, snalažljivost i logičko rješavanje problema, danas su nužne vještine i presudan faktor za budući uspjeh te ih je važno na vrijeme početi razvijati i poticati kod djece. Roditelji, odgajatelji i nastavnici, kao najznačajnije poluge u životu i razvoju djeteta, značajno mogu utjecati na razvoj takvih vještina od njihove najranije dobi.

Kreativnost nije vezana isključivo uz muzički i likovni izričaj, ona je sastavni do logičkog promišljanja, kao i načina rješavanja problema s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu te bitan element za razvoj cjelovite emotivne i socijalne inteligencije djeteta.

Evo i nekoliko savjeta kako poticati razvoj kreativnosti i logičkog promišljanja kod djece upravo kroz igru LEGO kockicama:
1.    Stvorite preduvjete za pozitivno okruženje i poticajno zajedničko druženje.
2.    Pružite djeci priliku da sami grade, da su arhitekti.
3.    Pustite njihovoj mašti na volju, neka grade što zamisle.
4.    Pitajte ih za mišljenje, prije no što ocijenite njihov rad.
5.    Dajte im ideju kako da dodano optimiziraju svoje modele, da razmisle kako da svojem modelu dodaju kakvu dodatnu funkcionalnost i sl.
6.    Ako primijetite da je dijete zapelo u svojoj igri, pitajte ga treba li, i želi li vašu pomoć.
7.    Pustite djecu da eksperimentiraju, to je njihova kreacija.
8.    Ne preuzimajte slaganje kockica u svoje ruke, pustite ih da sami slažu.
9.    Pohvalite njihov rad, pružite im priliku da se osjećaju važno, posebno i uspješno.
10.    Najvažnije, u igri s djecom imajte strpljenja, ako primijetite da dijete postaje frustrirano, pomognite mu da završi svoj LEGO model i zaključi igru.

LEGO kockice i LEGO setovi spadaju u najomiljenije dječje igračke u Hrvatskoj. U prilog tome govore podaci koje je predstavila internetska trgovina Brick.hr, specijalizirana za prodaju LEGO proizvoda online. U Hrvatskoj ljubitelji “kockica” najčešće biraju setove iz Star Wars, LEGO City i Ninjago tema, dok je najprodavaniji set Disney Princess te Policijska postaja.

Više informacija o popularnim “kockicama” možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.