Razer Project Linda pretvara Razer Phone u prijenosno računalo, premijerno na CES 2018

Fotografija članka: Razer Project Linda pretvara Razer Phone u prijenosno računalo, premijerno na CES 2018

Jedan od ponajboljih projekata koji je predstavljen na CES 2018 sajmu u Las Vegasu, a koji nam se posebno svidio je Razer Project Linda. Sve što ćemo reći je – i mi bismo ga htjeli na našem radnom stolu :)

Oglas

Radi se o još jednom ali malo drugačijem 2-u-1 uređaju koji se sastoji od Razer Phone pametnog telefona i i prijenosnog uređaja u koji umetnete pametni telefon koji postaje njegov “mozak”. U prijevodu, već smo viđali takve uređaje kao što su Asus PadFone serija ili Motorola Atrix još iz 2011. godine. No, čini nam se kako su u Razeru otišli korak dalje i napravili svoju inačicu simbioze u kojoj su iskoristili ono od najboljeg iz oba svijeta – pametnih telefona i prijenosnih računala.

Kao što ćete i sami moći vidjeti u video prilogu na kraju članka Razer je svoj pameti telefon ugradio na mjesto touchpada, a što nam se čini vrlo praktično. S obzirom na moćne hardverske karakteristike Razer Phonea koji radi na Snapdragonu 835 ovaj bi prijenosnik trebao raditi vrlo elegantno. Samo ćemo vas podsjetiti kako je za ovu godinu najavljeno nekoliko takozvanih “Windows on ARM” prijenosnika kao što su i , a još neke su kompanije kao Lenovo i Xiaomi najavili svoje slične modele.

Ono po čemu se Razerov Project Linda razlikuje je što će ovaj model raditi na Android operativnom sustavu tako da mu nedostaje još ta jedna stepenica koja, ruku na srce, nije nedostižna. Eh, kada bi uređaj mogao raditi na oba OS-a, to bi bio pravi posao :) Ipak, ovo je još uvijek samo prototip.

Kada Razer Phone ubacite u njegovo novo “kućište” dobit će dodatni brzi disk od 200 GB, QWERTY tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem u boji, 13,3 inčni FHD ekran, te aluminijsko kućište obrađeno u automatiziranoj CNC tehnologiji. Razer Project Linda je tanak samo 1,32 centimetra i težak tek 1,36 kilograma tako da spada u klasu ultra prijenosnika.

Više o ovom prototipu potražite na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.