Računski centri nepripremljeni su za disaster recovery?

Fotografija članka: Računski centri nepripremljeni su za disaster recovery?

Cilj istraživanja bio je prikupljanje podataka o načinu prilagodbe računskih centara najkritičnijim izazovima, novim tehnologijama i ekonomskim uvjetima. Istraživanje je pokazalo da su najznačajniji čimbenici obuhvaćaju logičku i fizičku sigurnost, energetsku efikasnost i potrebu za prostorom.

Ključni zaključci izvještaja su:
–  Računski centri nisu pripremljeni za katastrofe: više od 15% ispitanika je odgovorilo da njihovi računski centri nemaju plan za backup i restore podataka, 50% nema plan za zamjenu opreme u slučaju oštećenja nakon katastrofe i dvije trečine ispitanika nema plan ili proceduru za postupanje u situacijama kad su suočeni sa cyber kriminalom.
–  Rastuća upotreba cloud rješenja: značajan je porast upotrebe cloud rješenja. Prošle godine samo je 15% računskih centara koristilo ovu tehnologiju dok je danas taj postotak već na 36,6% sa drugih 35,1% centara koji ozbiljno razmatraju uvođenje cloud rješenja.
–  Postupni nestanak mainframe sistema: upotreba mainframe računala nastavlja se smanjivati iako AFCOM predviđa da mainframi neće nikada potpuno nestati.
–  Porast upotrebe web aplikacija: 86,6% ispitanika prijavilo je porast broja web aplikacija u odnosu na prije tri godine
–  Ekspanzija: čak i u recesiji 44,2% ispitanika prijavilo je povećanje površine računskog centra u odnosu na prije tri godine dok 49,4% planira povečanje površine. Samo 16,4% ispitanika smanjilo je površinu.
–  Zeleni računski centri: samo je 3,9% ispitanika implementiralno solarnu energiju.
–  Biometrijska sigurnost: čak je 25% računskih centara počelo koristiti biometrijske metode autentifikacije kako bi povečali sigurnost.

AFCOM smatra da je zabrinjavajući podatak da iako se računski centri povećavaju, pripreme za slučaj katastrofa još uvijek se smatraju luksuzom što bi se nakon katastrofa u Australiji, Novom Zelandu i Japanu moglo početi mijenjati.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.