Računalo u školi – Zimska škola 2011 u Varaždinu

Fotografija članka: Računalo u školi – Zimska škola 2011 u Varaždinu

Saznajemo kako će se u sklopu savjetovanja (13-15. veljače) održati predavanja i okrugli stol na temu Inovacija u informatičkom obrazovanju i povezivanja istraživačkih škola. Sudionici će imati priliku naučiti više o najnovijim softverskim alatima, od brojnih stranih i domaćih predavača i stručnjaka, koji će predstaviti neke od najpoznatijih i najnovijih Microsoftovih proizvoda, poput Microsoft Office 2010 paketa te Multipoint 2010 poslužitelja. Ujedno će čuti i praktične savjete kako dostupnu tehnologiju iskoristiti u nastavi, radu u školi te za upravljanje školskim projektima.

PRESS objava
U okviru programa "Računalo u školi- Zimska škola 2011" bit će predstavljene i ovogodišnje aktivnosti povodom Dana sigurnijeg interneta, organizirane sa željom osvještavanja roditelja i djece o opasnostima i prijetnjama s kojima su djeca i mladi u kontaktu svaki put kada su online, a u kojima sudjeluju i djelatnici Microsofta Hrvatska kao predavači-volonteri. Posebna tema škole bit će upoznavanje s aktivnostima inovativnih istraživačkih škola te učenje i suradnja na globalnoj razini u okviru programa Innovative Schools. U ovaj globalni Microsoftov program uključena je, uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje, i Medicinska škola Zadar, kao prva odabrana škola iz Republike Hrvatske.

Među predviđenim radionicama su još i  sigurnost i zaštita na Mreži, zatim autorska prava, plagijati i metode za utvrđivanje plagiranja, nove platforme za pristup sadržajima (čitači elektroničkih knjiga i tableti opće namjene) te adaptivno testiranje.

U sklopu savjetovanja održat će se i okrugli stol na temu upravljanja projektima u obrazovanju, tijekom kojeg će sudionici imati priliku raspravljati s brojnim hrvatskim stručnjacima iz javnih ustanova i poznatih tvrtki, a na temu što većeg uključivanja nastavnika, njihovih udruga i obrazovnih ustanova u otvorene natječaje za prijavu projekata financiranih iz predpristupnih fondova Europske Unije a u Republici Hrvatskoj.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.