Rat web pretraživača – Chrome najbrži, Firefox najbolji u radu s grafikom

Fotografija članka: Rat web pretraživača – Chrome najbrži, Firefox najbolji u radu s grafikom

Testiranje o kojem ćete sada pročitati vrlo je zanimljivo, iz dva razloga. Kao prvo, napravljeno je na jednom od "jeftinih" prijenosnih računala s jeftinim i čisto solidnim procesorom (Asus K53U, AMD E-450 2-jezgreni procesor, 4 GB RAM-a, Windows 7 Home Premium 64-bit OS). Znate onu logiku – ako dobro radi na ovoj "kanti" radit će još bolje na jačim računalima, odnosno vidljivija je razlika u kvaliteti na slabijem računalu, na jačem ionako sve dobro radi. I drugi, testiranje je napravljeno na  Peacekeeper browser benchmark alatu, a u obzir su uzete najnovije inačice najpopularniji web pretraživača danas –  Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera i Apple Safari.

Dobiveni rezultati su prilično zanimljivi. Ono što se neslužbeno priča među IT stručnjacima je kako je Chrome najbrži. To se i pokazalo na testiranju. Malo nas je iznenadio podatak kako je Opera druga po brzini, a Safari treći. Firefox je tek četvrti po brzini, a IE najsporiji. Kada govorimo o radu s kompleksnom grafikom tada je Firefox kralj, a prati ga Opera.

I za kraj, dodati ćemo i nekoliko "svojih" podataka. U posljednjih mjesec dana sadržaj Racunalo.com portala pregledavali ste sa slijedećim web pretraživačima – Firefox (40,94%), Chrome (30,12%), Internet Explorer (16,50%), Opera (4,71%), Safari (3,05%), Android Browser (2,01%), Opera Mini (1,51%)…

Rat web pretraživača – Chrome najbrži, Firefox najbolji u radu s grafikom

Rat web pretraživača – Chrome najbrži, Firefox najbolji u radu s grafikom

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.