Računalo u školi XIII – program za nastavnike, učitelje i ravnatelje

Fotografija članka: Računalo u školi XIII – program za nastavnike, učitelje i ravnatelje

Računalo u školi XIII - program za nastavnike, učitelje i ravnatelje

Program je namijenjen učiteljima/nastavnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola Hrvatske.

Tijekom skupa biti će održana mnogobrojna izlaganja od kojih izdvajamo: „Informatika, računarstvo i tehnologije informacijskog društva u novom kurikulu za osnovne i srednje škole“ , akademik prof. dr. sc. Leo Budin; „ Platforme, podrška, digitalizacija sadržaja– pokušaji i pogreške“, prof. dr. sc. Nenad Prelog ; „ Major global trends in ICT in Education“, Greg Butler, Microsoft .

Učesnici će zajedno s predstavnicima relevantnih tijela uprave i agencija, važnijim nakladnicima, dekanima i profesorima s fakulteta koji obrazuju stručnjake/nastavnike iz područja razvoja i uporabe IKT imati priliku da se uključe u panel raspravu „ Udžbenici na webu – kako, kada i zašto?“ , što je ujedno jedna od vrućih tema u Hrvatskoj.

Zanimljivo će biti i za vrijeme trajanja okruglog stola „Informatika i računarstvo u novom hrvatskom kurikulu za obavezno obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi – opći ciljevi i učenička postignuća“ Moderatori: M. Babić, dr.sc.L. Budin, Zlatka Markučič i mr.sc. I. Turčić Prstačić.

Microsoft Hrvatska priprema radionice : Instalacija Windowsa 7 na individualno računalo na kojem već postoji instalirani XP te pokretanje aplikacija u simulatoru XP-a na Windowsima 7. i Automatska instalacija Windowsa 7 na više računala sa Windows Server poslužitelja.

A. Mudrinić Ribić i M. Janeš, provest će radionice „Primjena interaktivne ploče u nastavi“.

Skup će se održati u Šibeniku, Hotelsko naselje „Solaris“ , od 27. do 29. rujna 2009. godine.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.