Radio Računalo (242-244)

Racunalo.com foto

Počelo je, počelo!
Kao što već i sami znate, od 9. prosinca 2006. godine odnosno od 241. ”Radio Računala” emisija se emitira preko Media Servisa za sve njene članice koje to žele. O najstarijoj i najslušanijoj radijskoj informatičkoj emisiji u Hrvata i prošlogodišnjoj dobitnici Brončanog mikrofona na HRF-u više možete pročitati . Idemo se samo ukratko osvrnuti na protekle tri emisije.


U 242. emisiji nakon kratkih novosti iz svijeta računala igrali smo nagradne igre – dijelili smo bežično-optičke miševe, bežične tipkovnice, CD i DVD medije s korisnim softverom i računalnim igrama. Kako su u nagradnoj igri mogli sudjelovati svi slušatelji iz cijele Hrvatske, odnosno sve radijske postaje članice Media servisa. Možete misliti, poziva k’o u priči.


Prva emisija ”Radio Računala” ove godine (243) emitirana je 13. siječnja, a uz redovite novosti imali smo i nekoliko ekskluzivnih razgovora. Klinci iz zagrebačke OŠ Vrbani položili su e-Kids program sa 100%-tnim uspjehom, o čemu smo razgovarali s nekima od njih, kao i s njihovom učiteljicom Magdalenom Babić, ujedno i voditeljicom e-Kids programa u OŠ Vrbani. U trećem razgovoru saznali smo od Ive Šeparovića, glavnog tajnika Hrvatskog Saveza Informatičara što on misli o e-Kids programu, kao i o nadolazećoj međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se ove godine održava u Zagrebu.


U 244. ”Radio Računalu” emitiranom ove subote (20. siječanj 2007) ekskluzivno za naše slušatelje razgovarali smo s Davorom Majetićem, direktorom Microsofta Hrvatska. Naša se priča kretala od najzanimljivijih događaja u 2006. godini, preko njihovog novog projekta ”Novi dan za posao”, pa sve do njihovih novih proizvoda – MS Windows Viste i Office 2007.


Slijedeća 245. emisija na rasporedu je iduće subote, 27. siječnja, a saznat ćete nešto zanimljivo – tko su Kiko i Kika…






Još jednom podsjećamo, od 2007. godine ”Radio Računalo” sluša u cijeloj Hrvatskoj!!!


Svake subote u 14.10 sati!

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.