Radeon Vega Frontier Edition flagship GPU

Fotografija članka: Radeon Vega Frontier Edition flagship GPU

Crveni tim uzvraća udarac. AMD je službeno najavio prvu Vega grafičku karticu nakon poduljeg čekanja. Ispunjava li očekivanja?

Oglas

AMD je dao odgovor na Titane iz konkurentskog tima. Ponudili su profesionalne značajke u pakiranju koje zapravo nije namijenjeno za igrače. Radeon Vega FE je kartica iz kranjeg ultra-visokog ranga i prvenstvena joj je namjena visoka učinkovitost pri računalnoj analizi i najviše performanse u tom segmentu. Zanimljivo jest da je upravo to bila prvenstvena namjena i Titan X-a i Titan Xp-a, a ipak su stigli u mnoge gejmerske konfiguracije,

Ironija se još više rasplamsala kad su demonstrirali 4K mogućnosti Vege FE na igrici Sniper Elite 4 sa Ultra postavkama pri 60 fps-a sa jednim GPU-om. A već smo prije vidjeli kako Vega pokreće Star Wars Battlefront na 4K@60Hz.

Bitna nova tehnologija jest HBCC, a to je ustvari predmemorije koja omogućava protok veće količine podataka odjednom prema GPU-u iz sistemske memorije ili čak direktno iz prostora za pohranu. Na demonstraciji u The Rise of The Tomb Raider imali su do tri puta veći frame-rate.

Vega Frontier Edition ima 64 procesne jedinice (4096 podprocesora) sa performansama do 13 TFLOPS-a (1 više nego li Titan Xp). Grafička ima 16GB ultra-brze HBM2 memorije sa propusnošću do 480GB/s.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.