Racunalo.com – potpuno novi portal na staroj web adresi – što sve novo donosi?

Fotografija članka: Racunalo.com – potpuno novi portal na staroj web adresi – što sve novo donosi?

Osim potpuno novog i jedinstvenog izgleda, sam sadržaj, brzina i integracija s društvenim medijima dovedeni su do savršenstva, tako da će ga posjetitelji vrlo rado i redovito posjećivati.

Oglas

Konačno! Nakon višegodišnjeg osluškivanja želja posjetitelja i potreba tržišta, te mjeseci i mjeseci programiranja, optimiziranja i drugih (ne)potrebnih “-iranja” aktivirali smo novi/stari web portal – Racunalo.com! Novo poglavlje u životu popularnog hrvatskog ICT portala započelo je 23. kolovoza 2012. godine. Osim što je dobio potpuno novi izgled, svojim posjetiteljima nudi još bogatiji i raznovrsniji IT sadržaj. Uz vizualni izgled promijenila se i “filozofija” portala, koja je sada jednostavnija i prepoznatljivija.

Novi portal donosi pregršt noviteta. Evo najznačajnijih:
– veća brzina učitavanja stranica – svi koji su redovito posjećivali stari portal znaju kako se prilično sporo učitavao. Sada se pojedine stranice učitavaju gotovo trenutno zahvaljujući pažljivom programiranju, ali i bržem WordPress CMS sustavu (prije Joomla), te bržem serveru
– više sadržaja – kvalitetnom  optimizacijom prostora na manjoj se površini nalazi više sadržaja – primjerice, na starom je portalu na naslovnici bilo 30-ak vijesti, a na novom čak 80!
– nove rubrike – u skladu s modernim ICT trendovima definirane su nove rubrike – neke su ostale iste, pojavile su se neke nove, a neke su jednostavno nestale :)
– novi logo – radi se samo o “kozmetičkom” redizajnu
– bolja navigacija i preglednost – iako je i do sada navigacija bila “na visini”, posjetitelji će još brže pronalaziti željene sadržaje
– više fotografija i multimedije – portal je narastao u dimenzijama, fotografije su veće, vijesti imaju svoju foto galeriju. Isto tako, sve je više sadržaja s video prilozima, što je i do sada bio jedan od zaštitnih znakova Racunalo.com portala
– bolja integracija s društvenim mrežama – komunicirajte, lajkajte i linkajte sadržaje portala na Facebooku, Twitteru, Google+, LinkedIN-u! Svaka vijest ima svoj simpatični “leteći scroller” s lijeve strane
– bolja povezanost s Event Plannerom – “cloud” aplikacija koju je razvila ekipa Racunalo.com portala, a koja je za manje od godinu dana postala centralno mjesto za praćenje ICT evenata širom Hrvatske. Najveću bazu evenata (konferencije, seminari, press, predavanja, tečajevi,…) redovito prate ICT tvrtke, agencije, mediji, ali i posjetitelji! Nakon testnog perioda od jeseni će jeseni raditi u punoj snazi.

Primili smo i dosta emailova za pokretanjem foruma. Nakon opširnije rasprave odlučili smo kako foruma – neće biti! S obzirom da smo ozbiljan web portal koji direktno komunicira i surađuje s velikim i manjim svjetskim i hrvatskim kompanijama, smatramo da si ne možemo dopustiti neprimjeren forumski sadržaj nerijetko upitne kvalitete. Taj medijski prostor ostavljamo manjim blogovima i web stranicama koje si mogu dopustiti da u nedostatku vlastitog kvalitetnog sadržaja “rupe” popunjavaju takvim sadržajima. Kako ne bi bilo zabune, nemamo ništa protiv foruma, oni čak i povećavaju posjetu pojedinih web stranica (iako nemaju nikakve marketinške težine, portali s forumima uspjevaju ih “uvaliti” neukim marketinškim agencijama), no zbog same prirode sadržaja, ali i zbog zastarjele metode komuniciranja i razmjene mišljenja forumi bilo koje vrste nas ne interesiraju. Na Racunalo.com dolazite posjetitelji (tvrtke, agencije, mediji, građani,…) po pravovremene i provjerene informacije, tako će i ostati!

U narednih mjesec dana slijede još “fina podešavanja” portala. Inače, namijenjen je svima onima koje zanima internetska i komunikacijska tehnologija i koji redovito prate svijet računala, tableta, smartphonema, IT poslovanje, audio i video tehniku, programiranje i slične sadržaje.

Novi Racunalo.com portal su u potpunosti razvile hrvatske tvrtke (partnerske tvrtke portala), u skladu s najnovijim internetskim tehnologijama – (idejno rješenje, konzultacije), (web dizajn, programiranje), (PHP programiranje).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.