Racunalo.com akvizirao podcast portal Radiobit.in

Fotografija članka: Racunalo.com akvizirao podcast portal Radiobit.in

Upravo se dovršavaju pregovori koji bi od 1. listopada trebali donijeti novosti u domaćoj medijskoj sceni. U glavnoj ulozi naš Racunalo. com portal koji će akvizirati podcast portal Radiobit.in .

Oglas

Tvrtka WEB Internet rješenja, vlasnik portala Racunalo.com, jednog od najstarijih i vodećih tehnoloških portala u regiji, akvizirala je domenu Radiobit.in koja će, sa svojim cjelokupnim portfeljem, postati sastavni dio spomenutog portala.

Ovom akvizicijom Racunalo.com pojačat će svoj segment video sadržaja, u prvom redu iz poslovnog svijeta ali i u dijelu testiranja mobilnih uređaja i recenzija, po čemu je portal jedan od vodećih tehnoloških online medija u Hrvatskoj a vrlo je popularan i u susjednim zemljama.

Ovo nije prva akvizicija tvrtke WEB Internet rješenja, vlasnika Racunalo.com portala. Nakon integracija tvrtki Fritex Designs (izrada mobilnih aplikacija, SEO, WP i PHP programiranje), Shimoda (dizajn i izrada profesionalnih web stranica) te Wolf (PHP programiranje, web shopovi) u svoj poslovni klaster, na red je došao medijski portal. Ovim potezom Racunalo.com zaokružuje svoju bogatu ponudu koja uključuje besplatnu aplikacije za praćenje ICT događanja () te usporedbu pametnih telefona i tableta (). Ne treba zaboraviti i portal o automobilima i autosportu () te gaming portal .

Dugogodišnje iskustvo i znanje koje donosi kolega Tihomil Ledinščak, kao i višegodišnja suradnja na različitim projektima logičan je poslovni potez i win-win situacija za obje strane. Brojni posjetitelji kojima je Racunalo.com portal prvi izvor informacija dobit će više kvalitetnog sadržaja, a sam će se portal dodatno učvrstiti u samom vrhu ICT medija u Hrvatskoj i regiji.
– mag.inf. Božidar Komarić, glavni urednik i vlasnik portala Racunalo.com

U nešto više od godine dana prelaska na video sadržaj, portal RadioBit.in objavio je preko 270 video intervjua, recenzija i ostalih video priloga. No, nakon 17 godina samostalnog prisustva u medijskom prostoru došlo je vrijeme za udruživanje snaga s jačim medijem kojem nedostaje ovakva vrsta sadržaja a u čemu vidim i mogućnost daljnjeg napredovanja i vlastitog razvoja u segmentu video produkcije.
– Tihomil Ledinščak, koji će na portalu Racunalo.com obavljati funkciju urednika video sadržaja

Inače, portal Racunalo.com na istoimenoj domeni postoji još od 2000. godine, a nastao je iz prve hrvatske radijske IT emisije “Radio Računalo”, inače dobitnice prestižne radijske nagradne “Brončani mikrofon” (10. Hrvatski radijski festival i 12. Dani radija hrvatske, Trogir 2006). Popularnost portala broji se u desecima tisuća dnevnih posjetitelja, 30-ak tisuća fanova na i više od deset tisuća pratitelja . Isto tako, portal aktivno surađuje sa 60-ak agencija, više od 110 tvrtki, te je već godinama prisutan na svim značajnijim ICT događajima koje vrlo često i medijski pokriva.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.