Računalni miš slavi 45. rođendan – Sretan ročkas :D

Fotografija članka: Računalni miš slavi 45. rođendan – Sretan ročkas :D

Računalni miš koji koristimo svaki dan slavi svoj 45 rođendan.  Starac! :D Nastao je kao dio rada na problemima ljudskog međusklopa s računalima na Stanford Research Institute. Njegov izumitelj je , američki inženjer koji je u prosincu 1968 godine predstavio prvi prototip izuma. Patent računalnog miš je podnesen 1967 godine i prihvaćen tek 1970. Bila je to drvena kutija s dva metalna kotača.

Oglas

Daljni razvoj računalnog miša je bio  vrlo spor. Tek nakon što je  Apple 80 godina počeo opremati svoja računala s računalnim mišem krenula je ekspanzija njegova razvoja i proizvodnje. U današnjoj tehnološkoj eri računalni miš mogu zamijeniti samo trackpad i zasloni osjetljivi na dodir.

k
Na kraju bi samo nadodali,   Douglas Engelbart je preminuo ove godine u dobi od 88 godina. Osim što je patentirao računalnog miša bio je aktivan na drugim projektima uključujući ARPANET (prethodnik Interneta) i video konferencije. Dragi naš računalni mišek – Sretan ti 45 rođendan ;)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.