Qualcomm ulazi na tržište Android smartphone uređaja?

Fotografija članka: Qualcomm ulazi na tržište Android smartphone uređaja?

Za sve one koji ne znaju, Qualcomm Snapdragon mobilni procesor s radnim taktom od 1GHz nalazi se u vrhunskim smartphone uređajima kao što su Google Nexus One, HTC Droid Incredible ili HTC EVO 4G. S obzirom da se u ovom trenutku na mobilnom tržištu najveća borba vodi na području mobilnih operativnih sustava – iOS-a, Androida i WP7, koji se nalaze u uređajima kao što su Apple iPhone 4,  HTC EVO 4G i Samsung Galaxy S, u Qualcommu su procijenili kako upravo brzi i jaki procesori korisnicima omogućuju ugodan rad na smartphone uređajima, što je zapravo i točno. Zaključak kompanije je kako je možda upravo sada pravo vrijeme predstaviti vlastiti mobilni uređaj. Odluka je pala na Android OS, a pretpostavljamo da će u svoj "domaći" smartphone ugraditi i malo bolji procesor.

Istima, Qualcomm si je trenutno osigurao mjesto kao najveći svjetski proizvođač procesora za mobilne uređaje, no očito osjećaju kako mogu još bolje, više. Nek’ im je sa srećom  :)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.