Qualcomm tuži Meizu zbog povrede patenta!

Fotografija članka: Qualcomm tuži Meizu zbog povrede patenta!

Teško da danas netko tko je upućen u svijet pametnih telefona nije čuo za kompanije Qualcomm i Meizu.

Oglas

Qualcomm je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih proizvođača procesora na svijetu, dok je Meizu kineska kompanija koja se bavi proizvodnjom pametnih telefona koji su postali sinonim za dobar omjer uloženog i dobivenog. Što povezuje ova dva imena?

Čini se ništa dobro ako je suditi prema najnovijoj informaciji koja je stigla iz kompanije Qualcomm. Naime, Qualcomm je objavio kako je na kineskom sudu (Beijing Intellectual Property Court) podnio tužbu protiv kompanije Meizu. Glavni je predmet podnesene tužbe tvrdnja kako Meizu kompaniji Qualcomm nije ponudio naknadu za korištenje patentirane tehnologije vezane uz 3G i 4G tehnologiju.

Iako kompanija Meizu u svojim pametnim telefonima ne koristi Qualcomm-ove, već MediaTek-ove i Samsung-ove procesore, kompanija je navodno koristila Qualcomm-ovu patentiranu tehnologiju bez potrebne licence. Još uvijek nije poznato kako će se cijela ova priča razviti, no jedno je sigurno, njezin rasplet nas svakako zanima. Kompanija Meizu se za sada nije oglasila i objavila svoj odgovor na navedene optužbe, a kada se to dogodi budite sigurni da ćemo vas obavijestiti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.