Qualcomm Snapdragon 836 debitira sa Pixel 2 smartfonom?

Fotografija članka: Qualcomm Snapdragon 836 debitira sa Pixel 2 smartfonom?

Uz mnoge premijere flagship pametnih telefona koje se očekuju u drugoj polovici ove godine svjetlo dana ugledat će i najnoviji flagship procesor kompanije Qualcomm.

Oglas

Riječ je o jačoj varijanti sadašnjeg kompanijinog Snapdragon 835 procesora koji će imati sve identične karakteristike osim što će doći sa većim radnim taktovima. Novi će Qualcomm Snapdragon 836 biti uparen sa istim grafičkim procesorom, a na početku je rečeno kako će svoju premijeru imati na Galaxy Note 8 modelu. Međutim čini se kako se situacija promijenila te najnoviji izvještaji spominju kako će Google Pixel 2 biti prvi uređaj pokretan Snapdragon 836 procesorom.

Očekuje se kako će Qualcomm Snapdragon 836 pokretati mnoge nove flagship pametne telefone koji se predstavljaju krajem ove godine. Očekuje su u uređajima kao što je Xiaomi Mi Note 3, Mi MIX 2, a možda i u Mi 6s smartfonu ako ga ova poznata kineska kompanija odluči staviti na tržište.

Pretpostavlja se da bi se i prema prošlogodišnjem uzoru mogao pojaviti i OnePlus 5T ili One Plus 5s koje bi također mogao pokretati Qualcomm Snapdragon 836. Ova se kako ju Qualcomm zove mobilna platforma još nije pojavila na jednom benchmark testiranju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.