Qualcomm Snapdragon 800 procesor u svibnju kreće u masovnu proizvodnju

Fotografija članka: Qualcomm Snapdragon 800 procesor u svibnju kreće u masovnu proizvodnju

Zašto vam je ova informacija važna? Zato što je Snapdragon 800 najjači procesor nove generacije, a koji će se ugrađivati u tablete, phablete, smartphone i druge mobilne uređaje.

Oglas

Premijerno je predstavljen još početkom godine na CES 2013 sajmu, zatim smo ga na MWC 2013 vidjeli na jednom od ZTE phableta, a sada doznajemo kako je Snapdragon 800 procesor spreman za masovnu proizvodnju i kako će se vrlo brzo pojaviti u pregršt novih uređaja.

Podsjetit ćemo vas kako se na tržištu već nalazi nekoliko modela s naprednim Snapdragon procesorima. Primjerice HTC One i Samsung Galaxy S4 imaju Snapdragon 600 procesor, dok se HTC First može pohvaliti s Snapdragon 400 procesorom. No ovaj najjači oznake 800 je ona “karika koja nedostaje”, ali neće dugo. Naravno, novi procesor će dobiti Adreno 330 grafiku i Krait 400 jezgre, a sve će na njemu doslovno letjeti, naravno kada govorimo o performansama i grafici.

Ma, kome uopće treba tolika procesorska i grafička snaga, često se pitamo. Ne zaboravite kako se itekako brzo razvija gaming industrija na mobilnim platformama, tako da će svaki novi procesor s jakom grafičkom podrškom itekako biti pozdravljen od gaming industrije.

Snapdragon 800 je napravljen za velike stvari, multitasking i video obradu i renderiranje. Tako primjerice može istovremeno prikazivati 4 video zapisa u Full HD rezoluciji. Čini nam se da dolaze “moćna” procesorsko grafička mobilna vremena, tek se zagrijavamo…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.