Qualcomm Snapdragon 653, 626 i 427 – novi procesori za smartfone

Fotografija članka: Qualcomm Snapdragon 653, 626 i 427 – novi procesori za smartfone

Qualcomm je najavio svoja tri nova procesora za pametne telefone, Snapdragon 653, 626 i 427, koji su naprednijih karakteristika u odnosu na svoje prethodnike. Kažu kako manje troše bateriju, imaju bolju povezivost i performanse.

Oglas

Sva tri procesora podržavaju Snapdragon X9 LTE modem koji prepoznaje mreže 7. kategorije (download) odnosno 13. kategorije (upload), tako da su po ovoj drugoj jedinici i do 50% brži od X8 LTE modema. Naravno, podržavaju i Qualcommovu Quick Charge 3.0 tehnologiju brzog punjenja baterije, kao i dvostruku stražnju kameru.

Snapdragon 653 je najjači od ova tri nova procesora, nudi 10% bolje performanse od svog prethodnika (Snapdragon 652), a i radni je takt povećan na 1,95 GHz. Podržava do 8 GB RAM-a, kao i Enhanced Voice Services (EVS) za VoLTE pozive (Voice over LTE), još napredniju tehnologiju koja će dodatno popraviti kvalitetu komuniciranja odnosno telefoniranja.

Možda na prvi pogled poboljšanja nisu pretjerano značajna, ali određeni je napredak ipak postignut.

Snapdragon 626 također je otprilike 10% brži u odnosu na prethodnika (Snapdragon 625), radni takt je podignut na 2,2 GHz, a podržava i Qualcomm TruSignal poboljšane antene tako da bi prijem signala trebao biti bolji, a što može dovesti i do manje potrošnje baterije.

Snapdragon 427 podržava integrirani ISP i poboljšane TruSignal antene, također i dvostruku stražnju kameru, što možete vidjeti i na slici niže.

Prva dva procesora Snapdragon 653 i 626, pojavit će se u prvim smartfonima do kraja godine, dok će se Snapdragon 427 u prvom mobilnom uređaju pojaviti početkom 2017. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.