Qualcomm Snapdragon 450 i Snapdragon Wear 1200 službeno

Fotografija članka: Qualcomm Snapdragon 450 i Snapdragon Wear 1200 službeno

Bez nekih prethodnih glasina i nagađanja Qualcomm je rekli bismo iz vedra neba odlučio službeno predstaviti dva nova procesora.

Oglas

Zapravo smo se krivo izrazili i napisali „procesori“ umjesto „mobilne platforme“ – jer je kompanija Qualcomm izjavila da se od sada koristi takav naziv. Dakle pravilno pišući Qualcomm je predstavio dvije mobilne platforme – Qualcomm Snapdragon 450 i Snapdragon Wear 1200.

Qualcomm Snapdragon 450 je namijenjen pametnim telefonima srednje klase, dok će se Qualcomm Snapdragon Wear 1200 koristiti kod nosivih entry-level i IoT uređaja. Qualcomm Snapdragon Wear 1200 dolazi sa ugrađenom LTE podrškom te je njegova primarna namjena korištenje za praćenje aktivnosti djece, kućnih ljubimaca itd. ovaj je procesor to jest mobilna platforma izrađena u 28nm proizvodnom procesu, dolazi sa ARM Cortex-A7 jezgrom te ima radni takt od 1.3 GHz i podršku za novi LTE IoT standard.

Tu je i Qualcomm Snapdragon 450 koji dolazi kao novo pojačanje i osvježenje u kompanijinoj srednjoj kategoriji mobilnih platformi namijenjenih pametnim telefonima. Kao nasljednik Qualcomm Snapdragon 435 procesora Snapdragon 450 je izrađen u 14nm proizvodnom procesu za poboljšanu energetsku učinkovitost (do 4 sata više autonomije) te osim bolje energetske učinkovitosti ima i jezgre koje rade na višim frekvencijama od 1.4 GHz do sadašnjih 1.8 GHz. Tu je i nadogradnja sa Adreno 505 grafike na Adreno 506 grafiku te još neka druga dodatna poboljšanja kao na primjer podrška za jednu 21 MP stražnju kameru ili podrška za dvostruki 13 MP senzor.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.