Qualcomm radi na dva nova high-end procesora

Fotografija članka: Qualcomm radi na dva nova high-end procesora

Mogli bismo konstatirati kako Qualcomm sa svojim Snapdragon procesorima dominira high-end tržištem pametnih telefona.

Oglas

Svake se godine najnoviji flagship pametni telefoni raznih svjetskih smartfon kompanija predstavljaju sa uglavnom Snapdragon procesorima ispod haube. Tako je ova godina rezervirana za Qualcomm Snapdragon 835 procesor koji se našao u nekim od najiščekivanijih flagship pametnih telefona 2017. godine kao što su Xiaomi Mi 6, HTC U11, ZTE Nubia Z17, i mnogi drugi.

Kao i na svakom drugom području tako je i na području proizvodnje procesora potrebna konstantna nadogradnja i rad na sve boljim i kvalitetnijim proizvodima. Toga su svjesni i u kompaniji Qualcomm i upravo zato rade na poboljšanoj varijanti Snapdragon 835 procesora. Novi će nasljednik naziva Qualcomm Snapdragon 836 svjetlo dana ugledati početkom srpnja, dok će potpuno novi Qualcomm-ov flagship procesor naziva Snapdragon 845 biti predstavljen u siječnju slijedeće, 2018. godine te će se vrlo vjerojatno naći u svim važnijim flagship uređajima namijenjenima za tu godinu.

Qualcomm je za proizvodnju svojih 7 nanometarskih čipseta slijedeće generacije angažirao kompaniju TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited), no ipak se očekuje kako će oba spomenuta nadolazeća Snapdragon čipseta biti izrađena upotrebom 10nm procesa.

Jedino što se trenutno pretpostavlja o nadolazećem Snapdragon 845 procesoru je da će doći sa novim X20 modemom koji će omogućiti brzine preuzimanja do 1.2 Gbps.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.