Qualcomm predstavio svoj prvi 5G modem i planove za gigabitnu LTE mrežu

Fotografija članka: Qualcomm predstavio svoj prvi 5G modem i planove za gigabitnu LTE mrežu

Qualcomm nam je predstavio svoj prvi 5G X50 chip i objavio nove detalje o svome novom modemu X16 LTE.

Oglas

je objavio da surađuje s tvrtkama Ericsson, Netgear i Australskim operaterom Telestra o provođenju prve gigabitne LTE mreže i uređajima koji će je podržavati.

Telestra je već surađivao s tvrtkom u razvoju gigabitne mreže koja bi trebala zaživjeti prije kraja ove godine. Uz to, tvrtka je pustila u prodaju svoj mobilni hotspot nazvan Mobile Router MR1100 koji može postići velike brzine u prijenosu podataka.

U ovome hotspotu ugrađen je spomenuti X16 gigabitni LTE modem i trenutno radi na mreži Australskog operatera. Drugi operateri su najavili da će kroz sljedeću godinu pružiti podršku za gigabitni internet.

Za nas je najvažnija činjenica da će svi nadolazeći Snapdragon 800 procesori, počevši od sljedeće godine, doći s ovim modemom i omogućiti nam ( barem na papiru ) gigabitni prijenos podataka.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Ovo sve lijepo zvuči na papiru, ali svi znamo da je stvarnost nešto sasvim drugo. Nema nikakve šanse da se ove brzine ostvare u stvarnosti. Čak ni Qualcommova testiranja nisu mogla postići veće brzine od 533Mbps. Prosječne brzine bile su od 112Mbps do 307Mbps.

Iako se ne može ostvariti puna brzina ( nikada ne može ) ovo je stvarno jako brzo i to višestruko brže nego što je to prosječna brzina prijenosa podataka danas u svijetu. Ovakve brzine prvenstveno su namijenjene zbog novih tehnologija i sadržaja. Znamo svi da se sve više koji treba velike brzine u protoku podataka kao i , kojega je na internetu sve više.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.