Qualcomm najavio plan razvoja 5G mreža

Fotografija članka: Qualcomm najavio plan razvoja 5G mreža

U partnerstvu sa velikim igračima iz svijeta mobilne tehnologije, Qualcomm je na MWC sajmu najavio kako i kada planiraju pustiti u rad mobilne mreže iduće generacije, tzv. 5G.

Oglas

Jedna od bitnih stvari koje ćemo moći saznati na ovogodišnjem MWC sajmu je i koje tehnologije nas očekuju za idućih par godina. Qualcomm sa svojim partnerima u razvoju 5G, koji uključuju AT&T, Verizon, Sprint, Vodafone, Ericsson, Deutsche Telekom, Intel, Vivo, Huawei, ZTE i LG, između ostalih, planira probnu, prijelaznu fazu do 2019. dok je oko stavke puštanja 5G mreže u rad, Qualcomm izričito najavio da se neće dogoditi prije 2020.g.

Koristi 5G mreže bi trebali uključivati iznimno velike brzine prijenosa podataka, koje će po prvi puta moći doseći brzine izražene u gigabitima, umjesto dosadašnjih koje su u megabitima. Također je najavljen napredak u pogledu vremena odziva mreže, manjih od 10 milisekundi, što će imati goleme prednosti kada su u pitanju povezani uređaji (pametne kuće, pametni uređaji i pametni automobili).

U tu svrhu Qualcomm razvija novu generaciju modema, zadnji od kojih je X50, koji ima sposobnost da se bez gubitka usluga prebacuje na 4G ako 5G nije dostupan, u realnom vremenu, te će podržavati mreže od 2G pa do 5G. Qualcomm ga planira prezentirati kao dio probnog puštanja u rad 5G mreže za vrijeme Olimpijskih igara 2018.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.