Qualcomm nadogradio Snapdragon 810 procesor

Fotografija članka: Qualcomm nadogradio Snapdragon 810 procesor

Qualcomm Technologies najavio je kako je dodao LTE Category 9 mrežnu podršku u svoj nadolazeći Snapdragon 810 procesor.

Oglas

Sa tom novom mogućnošću ovaj Soc sa integriranim modemom može omogućiti brzine preuzimanja do 450 Mbps putem tri 20MHz LTE mreže. Snapdragon 810 prvi je Qualcommov flagship proizvod koji je spojio 64-bitni osmojezgreni procesor i LTE-Advanced Cat 9 multimode modem, što rezultira kombinacijom većih brzina preuzimanja, boljim performansama aplikacija te unaprijeđenom efikasnosti baterije.

Ovaj SoC bit će kompatibilan sa svim glavnim mobilnim standardima i tehnologijama koje podržavaju 4G LTE, uključujući GSM/EDGE, CDMA1x/EVDO, TD-SCDMA i WCDMA/HSPA+.

Qualcomm je objasnio da je Category 9 kompatibilnost potvrđena kod testova na uređajima baziranima na Snapdragon 810 procesoru koji su provedeni od strane brojnih komercijalnih mreža i kompanija testne opreme. Snapdragon 810 bit će dostupan Qualcommovim klijentima početkom slijedeće 2015. godine, što vrlo vjerojatno znači da ovaj procesor možemo očekivati u flagship smartfonima u prvoj ili drugoj polovici slijedeće godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.