Qualcomm i Samsung zajednički razvijaju Snapdragon 835 procesor + Quick Charge 4.0

Fotografija članka: Qualcomm i Samsung zajednički razvijaju Snapdragon 835 procesor + Quick Charge 4.0

Novi će se Qualcommov Snapdragon 835 procesor temeljiti na Samsungovoj 10-nanometarskoj FinFET proizvodnoj tehnologiji.

Oglas

Očito je kako se velik rat vodi između proizvođača procesora za pametne telefone – tko će biti najbolji, tko će biti najjeftiniji, tko će biti najpopularniji. Konkurencija je vrlo jaka i ovo udruživanje dva poznata proizvođača je itekako znakovito, vjerojatno i nakon najave nekih proizvođača smartfona kako namjeravaju koristiti Huaweijeve i MediaTekove pocesore.

Novi bi Snapdragon 835 procesor trebao biti sam vrh ponude. Bit će proizveden u 10-nanometarskoj FinFET tehnologiji, a koje je u odnosu na 14- nanometarsku FinFET tehnologiju učinkovitiji za oko 30%, jači za oko 27%, te ima manju potrošnju struje od 40%.

Isto tako, novi će procesor biti i manji po dimenzijama tako da će i u samom smartfonu moći recimo povećati bateriju ili napraviti drugačiji raspored elemenata.

Ipak, ono što je mnogima vrlo važan podatak je kako će novi procesor podržavati i isto tako novu Quick Charge 4.0 tehnologiju brzog punjenja, a koja će biti za oko 20% brža u odnosu na Quick Charge 3.0. Novi sustav brzog punjenja utjelovljuje i isto tako novi INOV tehnologiju koja kontrolira temperaturu baterije u realnom vremenu, a kako ne bi došlo do pregrijavanja. Sigurno će vas zanimati i kako podržava punjače i do 6 Ampera (6A).

Očekuje se kako će se Snapdragon 835 u prvim mobilnim uređajima mogao pojaviti već početkom iduće 2017. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.