QED feat. AGILE Croatia – održana konferencija posvećena kvaliteti softvera

Fotografija članka: QED feat. AGILE Croatia – održana konferencija posvećena kvaliteti softvera

Spomenimo i kako su u okviru konferencije predstavljeni i principi agilnih metodologija u IT industriji. Kvaliteta u softverskom razvoju je rezultat utjecaja brojnih tehnoloških i ljudskih faktora koji se isprepliću na mnogo razina. Arhitektura, analiza, razvoj, integracije i testiranje su bitni koncepti na koje trebamo obratiti pažnju, a o tome kako težnje ka kvaliteti proizvoda pomiriti s dinamičnim zahtjevima tržišta za sve bržim isporukama novih proizvoda govorio je Hrvoje Veselko iz VIPnet-a u pozdravnom predavanju.

Na QED-u su govorili stručnjaci iz područja kvalitete razvoja softvera i upravljanja projektima iz tvrtki Ascendant Technologies, CROZ i IBM, a o zanimljivim primjerima najboljih praksi govorili su predstavnici tvrtki Ericsson, Raiffeisen bank i ZPIZ (Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije) koji se mogu pohvaliti visokom razinom kvalitete IT projekata.

U sklopu konferencije održane su i 3 radionice. Jedna na temu agilnog razvoja, druga na temu prezentacijskih vještina i treća koja je kroz jednostavnu dječju igru pokazala koliko je dobra komunikacija u agilnim projektima važna za uspjeh projekta.

Na okruglom stolu na kojem se živo raspravljalo o najboljem načinu ugovaranja agilnih projekata sudjelovali su predstavnici FINA-e, PBZ-a, Ericssona i D.Labsa iz Slovenije.

Ovogodišnja konferencija je okupila preko 160 sudionika iz vodećih hrvatskih, slovenskih i srpskih poduzeća iz javnog, bankarskog, telekomunikacijskog, energetskog i IT sektora koji su u velikom broju sudjelovali na predavanjima i radionicama.

QED feat. AGILE Croatia - održana konferencija posvećena kvaliteti softvera

QED feat. AGILE Croatia - održana konferencija posvećena kvaliteti softvera

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.