Prvi smartfon sa Gorilla Glass 4 zaštitom u prodaji

Fotografija članka: Prvi smartfon sa Gorilla Glass 4 zaštitom u prodaji

Gorilla Glass 4 je Corningov posljednji proizvod sa najučinkovitijom zaštitom touchscreen zaslona do sada.

Oglas

Za razliku od mnogo novih i zanimljivih proizvoda, Gorilla Glass 4 je dostupan na tržištu već sada kod smartfona, koji prvi koristi ovu novu zaštitu ekrana. Samsungova odluka da koristi Gorilla Glass 4 omogućila im je da proizvedu Galaxy Alpha, svoj najtanji smartfon do sada, bez da umanjuju njegovu otpornost na oštećenja.

Corning je objavio da su Gorilla Glass 4 paneli tanki samo 0.4 mm, što je zapravo jednako kao i kod Gorilla Glass 3, ali se pokazao dvostruko čvršćim u usporedbi sa konkurentnim proizvodima. Znanstvenici ove kompanije proveli su nove testove koji simuliraju razne uvjete kod kojih dolazi do oštećenja smartfona, te su dobivene rezultate iskoristili da Gorilla Glass 4 bude još snažniji i izdržljiviji proizvod.

Otkrili su da je kod 70% oštećenja smartfona odgovoran kontakt sa oštrim predmetom, te tvrde da uređaji koji posjeduju Gorilla Glass 4 kod takvih testova u 80% slučajeva prođu bez oštećenja, za razliku od standardnog stakla koje se razbije baš svaki put.

Samsung je blisko surađivao sa Corningom kod proizvodnje Galaxy Alpha u svrhu izrade uređaja sa sofisticiranim izgledom bez žrtvovanja njegovih funkcionalnosti. Najavljen ranije ove godine, Galaxy Alpha je prvi Galaxy uređaj koji dolazi sa metalnim kućištem. Ovaj smartfon tanak je 6.7 mm, a težina mu je samo 115 grama. Koristi Super AMOLED ekran dijagonale 4.7 inča sa 720p rezolucijom, te Samsungov vlastiti osmojezgreni Exynos procesor.

Galaxy Alpha je možda prvi smartfon sa Gorilla Glass 4, ali sigurno nije posljednji, te očekujemo da ćemo vidjeti više uređaja koji koriste ovu zaštitu početkom sljedeće godine, ponajprije na CES-u 2015. koji će se održati u siječnju.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.