Prvi Business Hackaton u koprivničkoj Podravci

Fotografija članka: Prvi Business Hackaton u koprivničkoj Podravci

Bit će to 48 sati za razvijanje inovativnog sustava za naručivanje hrane u hotelijerstvu, Hackaton kojeg organiziraju Microsoft Hrvatska i Podravka. Održat će se u Koprivnici.

Oglas

U ponedjeljak i utorak, 27. i 28. lipnja, u prostorijama Podravke u Koprivnici održat će se prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska tijekom kojeg će informatički stručnjaci imati zadatak u 48 sati bez prekida razviti inovativan sustav koji će omogućiti online naručivanje Podravka jela iz Food Solution segmenta, uz predikciju kategorije jela u određenom vremenskom razdoblju.

„Business Hackathon“ nova je Microsoftova inicijativa putem koje lokalni i regionalni Microsoftovi stručnjaci u suradnji s jednim ili više Microsoftovih korisnika testiraju nove koncepte i rješenja s novim prihodovnim modelima u okviru konkretnih poslovnih problema. Inovativnost sustava za naručivanje Podravka jela, na kojem će sljedeći tjedan raditi vrhunski stručnjaci, leži u predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

U Hackthonu će sudjelovati tri tima stručnjaka iz Podravke i Microsofta kojima će se pridružiti i programeri iz IT tvrtke Comping, a dvodnevno događanje ispunit će i „IT Bits“ radionice za timove te cooking show Podravkinih promotora kulinarstva.

Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. U kvalitetu ovog rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra zbog čega se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad programera.

Inače, riječ hackathon dolazi od riječi „hack“ i „marathon“, a sam hackathon obično traje od jednog do tjedan dana.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.