Prvi Baidu smartphone ili Changhong H5018

Fotografija članka: Prvi Baidu smartphone ili Changhong H5018
Smartphone Changhong H5018 proizveden je u FOXCONN-u i dolazi pod Baidu vlasničkim operativnim sustavom. Uređaj ima 3,5-inčni zaslon osjetljiv na dodir s 480 x 320 točaka rezolucije i 3-MP kameru. Model se temelji na MTK 6573 procesoru koji ima sat frekvenciju 650 MHz. Korisnički uređaj ima na raspolaganju 100 GB diskovnog prostora na serverima kineske oblak usluge Wangpan. Troškovi modela na kineskom tržištu iznose oko $ 158. Upravo ova cijena će omogućiti da se model natječe s modelima iz tvrtke Huawei, ZTE i Lenovo, i ostalih proizvođača koji su prisutni na kineskom tržištu.
 
Operacijskog sustava na kojima se temelji Changhong H5018 uključuje izmijenjenu inačicu Androida s Baidu oblak tehnologijom.
 
 
U budućnosti tvrtka planira integrirati svoje usluge na iOS i Windows Phone. Prema nekim izvještajima, tvrtka Baidu ima planove za ulazak s ovim modelom izvan Kine.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.