Program Suradnici u učenju dogovoren na nacionalnoj razini

Racunalo.com foto

PiL je globalni program suradnje s obrazovnom zajednicom kojeg je Microsoft pokrenuo kako bi učenicima, studentima i obrazovnim djelatnicima omogućio da u potpunosti realiziraju svoje potencijale. U slabije razvijenim zemljama ulaganja u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te posebno u njihovu upotrebu u obrazovanju često ne zadovoljavaju potrebe niti nastavnika niti učenika, a obrazovni djelatnici u velikom broju nisu dostatno osposobljeni za korištenje i prenašanje novih tehnologija. Program Suradnici u učenju se u Hrvatskoj već provodi kroz suradnju sa nizom obrazovnih ustanova.
„Ova će suradnja omogućiti Microsoftovo ulaganje u obrazovnu zajednicu, a obrazovnoj zajednici pristup znanju i iskustvu koje postoji u Microsoftu te njihovo korištenje za potrebe školstva. U razdoblju od pet godina na ovaj će se način u hrvatsko školstvo investirati preko 2,5 milijuna kuna sredstava“, naglasio je Jean-Philippe Courtois.
Sveučilišta će studentima i profesorima moći ponuditi i obrazovanje na suvremenim tehnologijama, proizvoditi stručnjake u specifičnim tehnološkim proizvodima te ih tako priključiti radnoj snazi u informatičkoj tehnologiji u Hrvatskoj.
„Podržavamo ovo ulaganje u inovativno korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju te držimo provedbu ovog programa u RH korisnom za obrazovnu zajednicu i u skladu sa našim strateškim smjernicama uvođenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanje. Dobro je što će kroz ovu suradnju zainteresirane ustanove i pojedinci steći pristup nizu korisnih resursa, ponajprije znanju i iskustvu koje je potrebno da bi se i u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija osigurala konkurentnost buduće radne snage u RH.“, rekao je dr. Dragan Schwarz, pomoćnik ministra.
Sporazumi o suradnji u okviru programa Suradnici u učenju već su potpisani sa Sveučilištima u Rijeci, Osijeku, Zadru i Splitu.
Buduće zajedničke aktivnosti, najavljeno je, bit će usmjerene na daljnje stručno osposobljavanje i usavršavanje najboljih nastavnika te pomoć nadarenim učenicima i studentima, zatim na proizvodnju sadržaja za učenje na daljinu na hrvatskom jeziku, uvođenje novih softverskih rješenja kao pomoći nastavnicima u lakšem održavanju računalnih učionica te suradnju s obrazovnim ustanovama na domaćim i inozemnim projektima. Nastavit će se stručno usavršavanje nastavnika kroz predavanja i prezentacije, videokonferencije te brojne seminare, radionice i pilot projekte.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.