Prognoza: BlackBerry insolventan 2015 godine ?

Fotografija članka: Prognoza: BlackBerry insolventan 2015 godine ?

BlackBerry mobilni brand sve je manje u potrošačkom interesu, korporativni segment im sve više okreće leđa, a analitičari , 24/7 Wall St čak predviđaju nestanak s tržišta 2015 godine. Je li stvarno situacija toliko kritična za BlackBerry?

Oglas

Svake godine, identificira 10 američkih brendiranih kompanija za koje predviđaju da će nestati do kraja iduće godine. Ovogodišnji popis odražava neviđenu razinu kompanija koje će nestati kroz spajanja i akvizicije. U 2012 godini su predvidjeli da će Research In Motion nestati. Prošle godine, tvrtka je promijenila ime u BlackBerry doo. No, tvrtka je na popisu i ove godine pod novim imenom, a kao jedna koja će nestati sljedeće godine. Problemi za BlackBerry, odnosno RIM su započeli 2008 godine kada je Apple lansirao prvi iPhone i Google najavio Android operativni sustav. Od tada globalni tržišni udio smartfona koji je iznosio 19,5%, je pao  na negdje 1% prošle godine.

Prognoza: BlackBerry insolventan 2015? 01

Unatoč plasiranju novih uređaja prošle godine na tržište, prodaja Z10 i Q10 je skoro nikakva. Krajem prošle godine, BlackBerry ustupa Foxconnu svoj OS koji su oni implementirali također u neke modele. Njihova QNX platformu kao najsigurniji operativni sustav za mobilne komunikacije širi se u auto industriju i zdravstvene industrije. Nažalost, prema analitičarima sve je to nedovoljno da bi prihod počeo rasti, on dalje pada i potvrđuje da BlackBerry ne može opstati na svojim nogama.

Znamo da ove informacije korisnike BlackBerry uređaj i usluga ne ostavljaju ravnodušnim ali očito neki analitičari ne vide opcije koje bi omogućile da kompanija opet posluje uspješno. Tko zna.  Možda nisu u pravu jer unatoč njihovim negativnim prognozama, BlackBerry pokazuje pozitivne znakove reforme, sprema novi model Passport s jedinstvenom tehnologijom tipkovnice, kontinuirano nadograđuje BB 7 i BB 10 sustave. Što vi mislite? Može li BlackBerry ipak opstati na tržištu?

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.