Profesorica Irina Damnjanović podučava biologiju koristeći YouTube

Fotografija članka: Profesorica Irina Damnjanović podučava biologiju koristeći YouTube

Ovih dana smo upoznali profesoricu Irinu Damnjanović iz Osnovne škole “Kreativno pero” iz Beograda koja koristi zanimljive načine podučavanja klinaca u osnovnoj školi.

Oglas

Osnovna škola “Kreativno pero” radi po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a u skladu sa Zakonom o osnovama sistema odgoja i obrazovanja. No, profesori u ovoj školi koriste i napredne tehnologije za podučavanje, pa tako Irina koristi svoj YouTube kanal

Zašto se kanal zove tako? Glavni razlog je taj da se u ovom slučaju kod kuće gleda i uči poglavlje određene teme, a na nastavnom satu se rade razni zadaci pomoću kojih se objašnjava naučena lekcija. Ovdje se također pokazuje upotreba novih tehnologija u nastavi, a gdje se ne moraju nužno koristiti najskuplji uređaji. Kako Irina kaže da učenici dosta dobro prihvaćaju ovakav način učenja novih lekcija, no uvijek može i bolje.  Kanal trenutno ima 6,779 subscriber-a, a svaki video se pogleda po nekoliko tisuća puta.

“Kada sam počela da radim u školi znala sam da želim da moji satovi budu drugačiji od onoga što je uobičajena praksa. Susrela sam se sa problemom preobimnog gradiva koje, kada se predaje na satu, ne ostavlja mnogo vremena za “hands on” aktivnosti  i interakciju sa djecom.” kaže nam prof. Damnjanović
Reproduciraj audiovizualni sadržaj

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.