Prodaja tableta u zapadnoj Europi umalo doživjela rast prodaje!

Fotografija članka: Prodaja tableta u zapadnoj Europi umalo doživjela rast prodaje!

Prodaja tableta u cijelom je svijetu u padu. No, prema podacima analitičke kuće IDC prodaja tableta je u drugom ovogodišnjem kvartalu gotovo doživjela rast prodaje.

Oglas

Iako prodajne brojke nisu na strani tableta, neka tržišta se ipak dobro drže, kao što je zapadnoeuropsko tržište. Neki smatraju kako su tableti nepotrebni s čim se ne bi složili, imaju oni itekako svoju upotrebnu vrijednost. Prodaja kod naših sjeverozapadnih susjeda gotovo je zabilježila rast. Govoreći u postocima, u Q2 2017 zabilježen je pad prodaje od samo 0,5% u odnosu na isto razdoblje lani. Samo malo je trebalo kako bi zabilježili prodajni “plus” :)

U toj je regiji isporučeno 7 milijuna tableta, tako da analitičari tvrde kako je prodaja na ovom području “oporavilo”, što god to značilo. Najprodavaniji tableti su Appleovi iPad Pro 10.5 i veliki iPad Pro 12.9. No, tu treba odmah razlučiti neke stvari, a to je da se u tablet kategoriji ubrajaju i 2-u-1 uređaji, odnosno oni s odvojivim tipkovnicama. Upravo oni na istom tržištu bilježe rast od 1%, a klasični tableti bez tipkovnica pad od 1%.

I segment komercijalnih tableta se dobro drži, bilježi rast od 2,8%, a zanimljivo je kako analitičari prognoziraju daljni rast prodaje tableta, no u prvom redu na području poslovnih korisnika. Apple i dalje prodaje najviše tableta, slijede Samsung i Lenovo, a top 5 listu zaokružuju Amazon i Huawei.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.