Prodaja tableta ponovo će početi rasti 2017. godine, kažu analitičari

Fotografija članka: Prodaja tableta ponovo će početi rasti 2017. godine, kažu analitičari

Prema podacima koje je objavila analitička kuća Daniel Research Group, čini se kako dolazi pozitivno razdoblje za prodaju tablet uređaja, hibrida i stolnih PC računala. Brojke se odnose na američko tržište.

Oglas

Već nekoliko godina pratimo kako statističke prodaje tableta i one su konstantno u padu. Jedini rast je nedavno zabilježen u Indiji, o čemu smo . Brojke koje ćete vidjeti u nastavku odnose se na američko tržište i moramo priznati kako su nas zaintrigirale. Vrlo je moguće da se slična situacija preslika i u Europu.

Prema podacima Daniel Research Groupa, agencije koja se specijalizirala za predviđanje globalnih tehnoloških trendova, godina 2017. trebala bi označiti prekretnicu u prodaji tableta i računala, ali u pozitivnom smislu. Tako se očekuje kako će prodaja PC računala iduće godine rasti za 2,3% na 116,9 milijuna isporučenih primjeraka, uz daljnji rast do 2020. godine, do kada su analize napravljene.

U istom bi periodu ukupna isporuka tableta trebala neznatno rasti za 0,2% na 49,8 milijuna primjeraka, što će se također povećati u narednim godinama.

Ono što ovdje treba imati na umu je kako se ove brojke odnose i na poslovne uređaje, kao i na one za krajnje kućne i privatne korisnike, a koji će u godinama koje dolaze pronaći širu primjenu za svoje uređaje. Analitička kuća procjenjuje kako će se u bliskoj budućnosti kupovati fokusirani na određenu lokaciju ili određenu svrhu o čemu govori donji graf u boji, a manje će to biti standardna računala i mobilni uređaji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.