Prodaja hibridnih 2-u-1 tableta je u porastu za čak 12%

Fotografija članka: Prodaja hibridnih 2-u-1 tableta je u porastu za čak 12%

I dok su brojke o prodaji klasičnih tablet uređaja totalno poražavajuće, dio koji nazivamo 2-u-1 hibridni tableti napreduju. Drugim riječima – prodaja raste.

Oglas

Čini se kako su kupci konačno shvatili kako sam tablet kako takav nije ništa drugo nego – igračka. O tome već trubimo više od tri godine, no većini očito treba puno više vremena kako bi shvatili neke stvari. Ruku na srce, klasični tableti su dugo i trajali, tako da se svijet ponovo okreće klasičnim uređajima ali s novim “hibridnim” mogućnostima. To smo još prognozirali prije 5 godina kako su hibridi budućnost.

Ako se vratimo brojkama, očito su produktivnost i fleksibilnost važan kriterij prilikom odabira novog uređaja, tako da je upravo ta kategorija rasla što se prodaje tiče, statističari kažu oko 12%. Prema podacima IDC-a, prodaja klasičnih tableta je u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu (Q4 2015) pala za čak  14%, dok su hibridi rasli dvostruko, ukupna prodajna brojka je 8,1 milijun.

Zanimljive su brojke koje govore tko je vodeći u toj kategoriji – prvi je Apple s iPad Pro tabletima koji se očito dobro prodaju (2 milijuna), a drugi je Microsoft sa svojim Surface tabletima (1,5 milijuna).

Kod klasičnih tableta najveći gubitnici su Apple i Samsung, dok Lenovo raste, detaljnije možete pročitati u našoj “laganoj” .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.