Procurila slika novog Macbooka s Touch Bar-om

Fotografija članka: Procurila slika novog Macbooka s Touch Bar-om

Apple je slučajno otkrio svoj Magic Toolbar i izgled novog MacBooka

Oglas

Kako se približava na kojoj očekujemo predstavljanje novih MacBookova, sve više cure informacije o njima. Do sada smo uvijek dobivali informacije od trećih osoba, ovaj puta ova informacija ili potvrda je rezultat Appleove pogreške, što se i ne događa tako često. Apple više nikako ne može sakriti ono što tek planira objaviti, za to je bio najbolji primjer iPhone 7, jer smo o njemu skoro sve znali prije predstavljanja, sa MacBookovima je ista stvar, samo u ovome smo slučaju znali većinu stvari i prije nego smo dobili pozivnice za press konferenciju.

U novoj verziji , koja je nedavno izašla, Apple je sakrio slike o korištenju Apple Paya putem MacBook Pro-a. Kao što sam napisao u prošlom članku radi se o autorizaciji kupovine putem Apple Paya, nešto kao što već danas možete putem TouchID-a na iPhoneu.

Na ovim slikama je moguće vidjeti pravi redizajnirani MacBook Pro prije njegovog izlaska. Kao što smo već govorili OLED panel osjetljiv na dodir, smješten je iznad tipkovnice gdje su nekada bile funkcijske tipke. Zanimljiva je činjenica da je na ovim slikama jasno naznačeno da MBP podržava TouchID, jer se vidi autorizacija plaćanja putem njega. Glasine govore da će se taj novi OLED panel zvati Magic Toolbar i čini se da će se na njemu mijenjati prikaz ovisno o onome što je na glavnom zaslonu. Tako na slici vidimo da pri potvrdi kupnje na Magic Toolbaru nam se jasno pokazuje mjesto koje trebamo pritisnuti da bi potvrdili kupnju, ali isto tako ima i gumb “ Cancel“ za prekid te kupovine. Vrlo slično onom što vidimo na .

Novi MacBook Pro izgleda dosta sličan prethodnim modelima, razlika je zaslon za kojega mislim da sada malo bolje iskorištava prostor, na 13“ modelu zvučnici koji su smješteni sa strana kao na većem bratu od 15“, a možemo primijetiti i dizajn tipkovnice koji je vrlo sličan onome na Macbooku, tako da će i MBP vjerojatno dobiti novi butterfly mehanizam. Po dobrom starom Appleovom običaju možemo očekivati tanji i lakši uređaj, te će novi MBP kako smo već pisali vjerojatno imati 4 USB-C porta te Thunderbolt 3.0 port, svi ostali portovi će vjerojatno biti uklonjeni, jedino u što nisam siguran je sudbina 3.5mm utora za slušalice.

Ostaje nam samo još malo pričekati do sutra, do konačne press konferencije i vidjeti što nam je to Apple pripremio. Ako su samo ove promjene, ja ću osobno biti razočaran i nakon dugo godina odustati od MBP-a, ali vjerujem da će neki drugi proizvođači opet iskoristiti najbolje od Applea te unaprijediti svoje uređaje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.