Pristup Office 2010 Web App bez pozivnice

Fotografija članka: Pristup Office 2010 Web App bez pozivnice

Pristup Office 2010 Web App bez pozivnice

Office WebApp ne smiju se miješati s Microsoft Office Live radnim prostorom , koji omogućuje korisnicima desktop paketa Office Online suradnju. S Office 2010, Microsoft pokušava parirati Google on-line dokumentima . Imate li kojim slučajem već instaliran MS Office 2010, možete koristiti opciju sinkronizacija programa, stvarati bilješke na radnoj površini, čak i kada ste na svom računalu. Trenutno samo su dva programa na raspolaganju – Excel i PowerPoint. Uređivanje ili stvaranje on –line Word dokumenata biti će dodano kasnije kao i OneNote.

Baš kao i za standardni paket MS Offica 2010, Microsoft je isto tako za razvojnu web-inačicu namijenjenu testiranju aplikacija poslao određeni broj pozivnica. Neko vrijeme bilo je omogućeno da sami korisnici zatraže pozivnicu i istu dobiju. Ako niste među sretnicima koji su dobili pozivnicu, a imate želju isprobati Office Web, slijedite korake u nastavku teksta.

Za pristup Office putem weba, potrebno je primijeniti Windows Live Platform Services. Da bi ga mogli koristiti morate imati Hotmail račun ili Windows Live ID. Ukoliko nemate račun, potrebno ga je kreirati. Nakon toga pristupite stranici Windows , te se prijavite sa jednim od gore navedena dva računa.

Na glavnoj stranicu SkyDrive (izbornik Ostalo / SkyDrive), ili u mapu My Documents, učitajte datoteke programa, Excel ili PowerPoint.

Neposredno nakon završetka učitavanja, dobiti će te upozorenje, osvijetljeni plavi link , kliknite na njega i prihvatite uvjete. Zatim će te u mapi Moji dokumenti, vidjeti novu stavku izbornika, zvanu samo New. To je padajući izbornik u kojem možete pokrenuti programe paketa Office Web App.

Pristup Office 2010 Web App bez pozivnice

Odabirom jednog od programa, bit ćete upitani za ime, a nakon potvrde da će se otvoriti stranica sa program koje ste odabrali. Alternativno, možete kliknuti na bilo koji od dokumenata za upload SkyDrive, i pregledati ili urediti klikom na odgovarajuće linkove.

Za PowerPoint prezentaciju dostupne su samo prikazane stavke, ali kada otvorite prezentaciju u pregledniku, također ćete vidjeti vezu „Uredi“ koja služi za uređivanje dokumenta.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.