Prilagođavanje desktopa u Windows 7 – vizualni stil (2.)

Fotografija članka: Prilagođavanje desktopa u Windows 7 – vizualni stil (2.)

Promjena ikona
Promjenom vizualnog stila u Windows 7, estetski se je promijenila i traka Taskbar, ili, superbar, zbog svog  novog izgleda zvana od strane mnogih.  Međutim, mali detalji su često ono što nam je važno. Jedan od detalja je promjena izgleda ikona. Pretražujući Internet, sigurna sam da će te pronaći paket ikona koji upotpunjuje vizualni stil po vašem izboru.
(Opis postupka promijene ikona odnosi se na uvezene ikone, preuzete s Interneta, a ne one koje se nalaze u sklopu same aplikacije ili operativnog sustava, što se jednostavnije izvodi samo preko gumba „Change icon“.)

Da biste promijenili ikonu superbara, držite pritisnutu tipku Shift, i kliknite desnom tipkom miša na zabodenu (pinedd) stavku, a zatim kliknite na Svojstva. Od tamo, kliknite na Prečac kartica i kliknite na Change Icon gumb. 

 

Sada vam se otvara okvir za dijalog koji omogućava da odaberete ikonu po vašem izboru. Odavde,  jednostavno otiđite na mjesto gdje ste pohranili nove ikone, i zatim odaberite odgovarajuću ikonu. Nakon toga, ako se vaša ikona ne pojavljuje, ne trebate se bojati. Morate izbrisati pred memoriju ikona, što je brz i jednostavan postupak elaboriran na stranici Winhelponline.

Promjena START gumba
START gumb, kao i većinu drugih ikona također možete promijeniti. Da biste to učinili, morate zamijeniti explorer.exe s modificiranom inačicom, izgledom koji ste izabrali.  Prije svega, otvorite C: Windows direktorij i pronađite explorer.exe, kao na slici.

Ono što sada treba učiniti je zamijeniti ga, dok istovremeno morate napravite njegovu kopiju. Da biste to učinili, desnom tipkom kliknite na Explorer> kliknite karticu Security> kliknite na gumb Advanced> kliknite na Owner karticu> klik na gumb "Edit"> kliknite na Administrators> kliknite OK> OK> OK> OK> Yes.

Sada opet kliknite na explorer.exe > kliknite na karticu Security> kliknite na gumb Edit …> Kliknite na Administrators> provjerite Full Control: označite okvir Allow box > OK> OK

 Nakon što je to učinjeno, preimenujte explorer.exe u explorerBackup.exe ili slično.  Sada ekstraktirajte explorer.exe odgovarajuću datoteku koju ste preuzeli u Windows folder. Budite sigurni da ste odabrali odgovarajuću datoteku za vašu sistemsku arhitekturu (X32 ili x64 ili x86).

Istovremeno pritisnite CTRL + ALT + DELETE na tipkovnici> kliknite karticu Processes> locate explorer.exe>terminate explorer.exe.

Vratite se na karticu Applications> kliknite na New Task … gumb> type in explorer.exe> OK> Close.

Nakon ponovnog pokretanja procesa explorer.exe, nova početna sfera bi trebao biti na svom mjestu.

Promjena Logon pozadine

Ukoliko niste znali, i pozadina prijave u Windowsima 7 može se mijenjati. Iako možete to učiniti  preko sistemskih kartoteka, ukoliko niste stručnjak to ne preporučam. Lakši način je sa 3rd dijelom softvera koji olakšava taj proces. Windowsa 7 Logon Screen Editor, besplatno možete preuzeti na deviantART, i maksimalno pojednostaviti ovaj proces zamijene prijavne pozadine uz sliku po vašem izboru. Korištenje je vrlo jednostavno.  Kliknite na "Set background" i odaberite sliku koju želite koristiti. Program će je automatski postaviti za vas. Želite li vratiti zadanu pozadinu prijave, jednostavno kliknite na "Default pozadina" gumb.

                                           

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.