Prilagođavanje desktopa u Windows 7 – vizualni stil (1.)

Fotografija članka: Prilagođavanje desktopa u Windows 7 – vizualni stil (1.)

Promjena vizualnog stila
Iako je Windows 7 još uvijek novi operativni sustav, ima niz decentnih skinova za njega. Zahvaljujući naporima Microsoftovog blogera i entuzijasta Rafaela Rivera, njegov UxStyle, sistem za sve Windows platforme omogućava korištenje third-party tema bez krpanja bilo kojih sistemskih kartoteka. UxStyle je jezgra, bitovi na raspolaganju. Nema GUI za upravljanje vidnim stilom, ali nakon konfiguriranja, UxStyle je jednostavan, siguran postupak koji će promijeniti vizualni stil. Prvo je potrebno instalirati UxStyle. Preuzmite ga ovdje . Odaberite odgovarajući instalacijski program za sustav arhitekture (x32 ili x64).

Nakon dovršetka instalacije, otiđite na na deviantART stranicu i pronađite neki vizualni stil za Windows 7 koji vam se najviše sviđa. Ja sam odabrala Win 7-blend. Preuzmite RAR datoteku. Prije raspakiravanja uočiti će te da je skin datoteka grupirana u 2 mape: inačica skina optimizirana za taskbar na vrhu i inačica za ostatak radne površine.

Sada, što učiniti s dijelom koji se odnosi na sadržaj. Odaberite mapu win 7-Blend i win 7-Blend.theme datoteke (a ne tekstualnu datoteku), te ekstraktirajte te na C: Windows Resources Themes imenik. Ako stavljate na neku drugu particiju odaberite nju. Preporučam ipak da to bude C: ukoliko se na toj particiji nalaze i instalacijske datoteke Windowsa 7. Od tamo, jednostavno kliknite na win7-Blend.theme i voila!

Pretpostavljajući da je sve pravilno učinjeno, sada bi trebali imati vizualni stil koji ste odabrali. Da biste instalirali više vizualnih stilova, jednostavno kopirajte preko potrebne datoteke u C: Windows Resources Themes imenik. Sve teme koje se instaliraju su također dostupne u "personalizacija" prozoru.

Promjena pozadina
Promjenu pozadine je vrlo jednostavno i lako za napraviti, i sigurna sam da znate kako. Međutim, budući da Windows 7 dozvoljava da imate nekoliko slika kao slideshow za vašu pozadinu, iskoristite to. Da biste to omogućili, jednostavno kliknite desnom tipkom miša na radnoj površini, zatim otvorite prozor personalizacija, kliknite na "Pozadina radne površina ", i dodajte folder u kome se nalaze slike koje želite da vam se naizmjenično prikazuju. Ukoliko ga nemate, kreirajte ga negdje na vašem računalu.

Zatim možete podesiti da su svi wallpaperi randomizirani i koliko često da se mijenja pozadina.

U slijedećem nastavku donosimo "Prilagodbu Superbara".

Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.