Prije Windows 9 OS-a očekuje nas još i Windows 8.1 Update 2

Fotografija članka: Prije Windows 9 OS-a očekuje nas još i Windows 8.1 Update 2

Kao što vjerojatno i sami znate, Microsoft trenutno radi na dvije velike nadogradnje na Windows operativnom sustavu. Svakako je zanimljiviji novi Windows 9 OS.

Oglas

No, ne treba nikako zanemariti niti drugu veliku nadogradnju trenutno aktualnog Windows 8.1 operativnog sustava. Prepoznat ćete je pod nazivom Windows 8.1 Update 2, očekuje se kako će biti dostupna krajem kolovoza ili početkom rujna. Novi Windows 9 OS ne očekujte prije 2015. godine, vjerojatno polovicom godine.

Iako je o novoj Windows 8.1 Update 2 nije objavljeno puno podataka, jasno je kako se radi o nečem velikom. I sama je nadogradnja poprilična, ima čak 3 GB. Neslužbeno se šuška kako je sama nadogradnja pred završetkom, a Microsoft već pregovara oko toga kako će distribuirati ovu poveću nadogradnju. Postoji i dobra vjerojatnost da ćete Update 2 moći nadograditi jedino uz pomoć novog licenčnog ključa, koji će vlasnici Windowsa 8.1 dobiti besplatno, a oni s Windows 8 će platiti neku sitnu naknadu. Zanimljivo…

Što se tiče novog Windows 9 operativnog sustava, Microsoft ga razvija paralelno s Windows 8.1 Update 2 nadogradnjom. Najvjerojatnije će se pojaviti u prodaji u proljeće,, barem su takve najave.

I jedna sitna zanimljivost – znate li da je kineska vlada zabranila korištenje Windows 8 OS-a na računalima državnih službenika? Zamislite kako će biti s devetkom… :)

Prije Windows 9 OS-a očekuje nas još i Windows 8.1 Update 2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.