Priča oko Sjeverne Koreje još nije gotova – sad je pukla 3G mreža

Fotografija članka: Priča oko Sjeverne Koreje još nije gotova – sad je pukla 3G mreža

Nakon što se pomalo stišala priča oko “pucanja” Interneta u Sjevernoj Koreji, situacija se lagano stabilizirala. No, ponovo su se javili problemi – jutros im je pukla 3G mobilna mreža.

Oglas

Kada je riječ o Internetu, tada to i nije toliki problem u zemlji “Velikog vođe”, jer ga koristi samo manji dio stanovnika Sjeverne Koreje i to u strogo kontroliranim uvjetima. No, pucanje 3G mobilne mreže je puno ozbiljniji problem jer je njime zahvaćeno čak 1,7 milijuna stanovnika od njih 25 milijuna, koliko ih koristi mobilne uređaje.

Naravno, Sjeverna Koreja je i za ovaj problem optužila američku vladu i predsjednika Baracka Obamu. U svojoj izjavi sjevernokorejski glasnogovornik je rekao kako Obama “…uvijek govori nepromišljeno i ponaša se kao majmun u tropskoj šumi…” što je prilično oštra izjava za jednu vladu, pa makar to bila i vlada Sjeverne Koreje.

I Obama je pooštrio retoriku od kada je FBI potvrdio kako je upravo Sjeverna Koreja odgovorna za na računalnu mrežu Sony Picturesa, što je odgodilo premijeru filma “The Interview”, komedije u kojoj CIA zamoli dva novinara trebaju ubiti sjevernokorejskog vođu Kim Jong-Una. Mi ćemo samo na to sve komentirati – propaganda…

Prema najnovijim informacijama, 3G mreža i dalje ne radi u Sjevernoj Koreji. Amerikanci nisu to komentirali, iako mnogi misle kako su oni kumovali tom činu. Pitamo se samo kako? Direktno vrlo teško, ali indirektno preko nekih drugih izvora… vrlo moguće.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.