Priča o Microsoft Razvojnom Centru Srbija – Aljoša Obuljen, zamjenik direktora

Fotografija članka: Priča o Microsoft Razvojnom Centru Srbija – Aljoša Obuljen, zamjenik direktora

Da li ste znali da u našem okruženju postoji jedan Razvojni centar čija rješenja na bazi Microsoftove tehnologije koristimo gotovo svaki dan, a da toga nismo ni svjesni?

Oglas

Razvojni centar Microsoft u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) otvoren je 2005. godine, i to kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Microsoft u svijetu. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primjenjene matematike. MDCS je nastao sa idejom da, angažiranjem perspektivnih mladih ljudi iz Srbije i regije, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama utječe na veliki broj ljudi, mijenjajući njihov pogled na svijet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi projekti koji su razvijeni u ovom Centru su priznati od strane kompanije Microsoft i milijuna korisnika na globalnom nivou. Najveći broj uposlenih u ovom Razvojnom centru čine diplomirani inženjeri elektrotehnike, informatike i matematike. Razvojni centar ima nekoliko timova koji rade na različitim Microsoftovim tehnologijama – 

Više o ovom Centru nam je ispričao Aljoša Obuljen koji je zamjenik direktora ovog Razvojnog centra i vođa Office grupe, a i možete vidjeti ekskluzivne video kadrove ovog Centra.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.