Pretvorite PowerPoint u video

Fotografija članka: Pretvorite PowerPoint u video

 

Postoji nekoliko alata  kojima možete izvršiti konverziju  PowerPoint prezentacije za video format, ali većina od njih su komercijalni. AuthorStream  je dobar website koji pretvara PowerPoint prezentacije u video PowerPoint prezentacije potpuno besplatno. I ne samo to, video može biti poslana direktno na YouTube.

Donosimo detaljan postupak pretvorbe korištenjem on-line  servisa:

Otvorite svoju prezentaciju u Microsoft PowerPointu. Idite na Slide show karticu i kliknite na slide on the screen. To vam omogućuje da definirate vrijeme prikaza slajda na zaslonu.  Ako to ne učinite, authorSTREAM neće biti u mogućnosti pretvoriti u video PPT.

Sada idite na authorSTREAM web stranicu. Prijavite se svojim korisničkim imenom i lozinkom. Na vrhu, kliknite na Upload PowerPoint -> Upload from Desktop.

Pojaviti će se slijedeća stranica. Kliknite  na gumb "iz Desktopa" ako želite izvesti upload datoateke  s radne površine. Dodijelite oznaku prezentaciji i provjeriti isključenost okvira  na pravo zadržavanja vaših  datoteka privatnih ili javnih. Kliknite na "Upload Now" gumb.

Vaša datoteka će se učitati u roku od koje sekunde.

Nakon učitavanja, alat će početi proces konverzije. Biti će vam poslati mail nakon što proces pretvorbe bude završen. Ukoliko imate opsežnu prezentaciju možete provjeriti stanje klikom na  linku koji se nalazi na dnu stranice.

Nakon određenog vremena,  kada primite poštu, kliknite na link unutar  e-pošte. Vidjet ćete upload prezentacije. Na desnoj strani nalazi se link za pretvaranje videa.

Kada kliknete na link, zapravo započinje proces i šalje vam se e-pošta s završnim linkom gdje možete preuzeti svoju prezentaciju kao video prezentaciju. 

Ovisno o veličini PowerPoint datoteke, vrijeme pretvorbe će  varirati.  Kvaliteta videa je super. Također možete napraviti video podcast i prenijeti na iTunes.

Link za korištenje servisa:
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.