Prestigio Bluetooth headset PBHS2, PBHS1 slušalice i PBSP1 zvučnik – mini recenzija

Fotografija članka: Prestigio Bluetooth headset PBHS2, PBHS1 slušalice i PBSP1 zvučnik – mini recenzija

Kako kažu u Monty Pythonu “And now something completely different!” – Prestigio Bluetooth headset PBHS2, PBHS1 slušalice i PBSP1 zvučnik mini recenzija!

Oglas

Ovaj smo se puta odlučili odmaknuti od svakodnevnih testova laptopa, tableta i smartphone uređaja, napravit ćemo nešto drugačije. Povremeno se odmaknemo od tih high-tech gadgeta, a baš kad smo pomislili kako ćemo se malo odmoriti, iz Asbisa su nam pod nos gurnuli Prestigio Bluetooth headset PBHS1, PBHS2, dakle dvoje slušalice i Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 zvučnik.

Nevoljko smo frkali nosom na ove uređaje, ali kako volimo isprobati nešto novo, odlučili smo se testirati par Bluetooth slušalica i bežični zvučnik. Sva tri uređaja potpisuje Prestigio, koji nam je od prije poznat po zanimljivoj dodatnoj periferiji za računala i mobilne uređaje.

Prestigio Bluetooth headset PBHS2, PBHS1 slušalice i PBSP1 zvučnik - mini recenzija

Kako na raspolaganju imamo tri uređaja, svaki od njih ćemo ukratko opisati, isprobati i dati svoj sud, ovaj puta kao opisnu ocjenu. Ako ste za, krenite s nama na putovanje kroz svijet dobrog zvuka, takva je barem najava s kojom započinjemo ovu lijepu priču.

Prestigio Bluetooth headset PBHS2, PBHS1 slušalice i PBSP1 zvučnik - mini recenzija

Prestigio Bluetooth headset PBHS1 slušalice

Prve slušalice koje smo uzeli na test je model Prestigio Bluetooth headset PBHS1. Zgodnog su dizajna, kombinacija su crne i žute boje, a i dolaze u zgodnoj kutiji “prestigiovske” crno crvene kombinacije. Inače, dolaze u više različitih boja – žuta, crvena, zelena.

Ne možete ih okretati kako hoćete, točno je određeno koja je lijeva a koja desna strana, što i piše iznad slušalica. S obzirom na veličinu vaše glave, sam okvir (obruč, nosač) slušalica se može povećati poprilično tako da će stati i na one veće “glavonje”. Ono što nam se svidjelo je i preklopni dio između gornjeg i donjeg dijela slušalica, tako da ih možete bolje spakirati za npr. transport. Samo budite oprezni, plastika baš ne ulijeva povjerenje, mogla bi se lako polomiti.

Same su slušalice daju prilično ugodan osjećaj na ušima, tako da će dobro doći i za dugotrajnije slušanje. S obzirom da se radi o Prestigio Bluetooth headset PBHS1 bežične slušalice, mogu raditi samostalno i naravno bežično, vrijeme žice je prošlo :)

Na lijevoj i desnoj slušalici nalaze se tipke za kontrolu – na lijevoj je dolje tipka za paljenje, a gore tipka za aktivaciju (play), dok su na desnoj slušalici tipke za naprijed / nazad odnosno pjačavanje i stišavanje. S donje strane lijeve slušalice je indikator da su slušalice upaljenje (plava LED dioda) te ulaz za microUSB, a na desnoj da su spojene na računalo (crvena LED dioda). U kutiji u paketu dolazi i USB / microUSB kabel, te knjižica s uputama.

Sam zvuk je prilično solidan, osjeća se i prizvuk basa, što nas je pomalo i iznenadilo s obzirom na cjenovni razred Prestigio Bluetooth headset PBHS1 slušalica ovo je zanimljiva kombinacija. Slušalice imaju mogućnost izolacije buke.

Prestigio je ove slušalice namijenio za sve uređaje na koje ih možete spojiti preko Bluetootha, s naglaskom na iPhone, ali i druge smartphone i mobilne uređaje, sve ono što je “u pokretu”. Ugrađena je baterija od 350 mAh koja je dostatna za 10 sati neprekidne svirke, odnosno 90 sati na čekanju. Inače, Bluetooth veza radi do udaljenosti od 10 metara, standardno.

One tehnički nastrojene zanimat će i ovi podaci:
– frekvencije: 20Hz – 20kHz
– otpor: 32 ohma
– osjetljivost: 118dB

I na kraju cijena Prestigio Bluetooth headset PBHS1 slušalica. Može se pronaći u prodaji na više mjesta po cijeni od oko 260-ak kuna. Zgodno :)

Više informacija o Prestigio Bluetooth headset PBHS1 slušalicama potražite .

Prestigio Bluetooth headset PBHS2 slušalice

Druge “sluške” koje smo dobili na test je model s gotovo istoimenim nazivom, kao što i sami možete vidjeti. Po dizajnu su ponešto drugačije od jedinice, više su “kockastije”, ili bismo rekli klasičnijeg izgleda. Dolaze u dvije kombinacije boje – potpuno crne i bijele s crnim slušalicama (onaj dio koji ide na uho).

Dizajnerski su riješene tako da ih možete okrenuti kako hoćete, iako piše koja je lijeva a koja desna. Inače nam se čini kako je plastika od kojih su napravljene Prestigio Bluetooth headset PBHS2 slušalice malo čvršća i djeluju nam puno robusnije. Zanimljivo je da se osim preko Bluetootha mogu spojiti na uređaje i preko NFC veze (Near Field Communication) koji postaje sve popularniji.

Prestigio Bluetooth headset PBHS2 su ponešto tvrđe na ušima, ali i dalje dovoljno ugodne. Na desnoj slušalici je tipka za paljenje i gašenje, a s donje strane ulaz za microUSB te LED indikator koji pokazuje jesu li slušalice spojene na računalo ili drugi mobilni uređaj.

Na desnoj slušalici se nalaze tipke za play, naprijed i nazad, te pojačavanje i stišavanje. Slušalice također možete preklopiti na pola radi lakšeg transporta. Uz slušalice dolaze dva kabela – USB / microUSB, te drugi 3 i pol inčni standardni za slušalice.

Sve ostale karakteristike su slične kao i kod prethodnih slušalica, baterija je nešto slabija (250 mAh, 10 sati svirke i 100 sati na čekanju). Sam je zvuk prilično zgodan, iako nam se nekako čini kako jedinica ima bolji zvuk. Evo i dodatnih tehnikalija:
– frekvencije: 20Hz – 20kHz
– otpor: 32 ohma
– osjetljivost: 118dB

I na kraju cijena Prestigio Bluetooth headset PBHS2 slušalica. Također su u prodaji u više dućana u Hrvatskoj po cijeni od oko 399 kuna. Opet zgodno :)

Više informacija o Prestigio Bluetooth headset PBHS2 slušalicama potražite .

Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 zvučnik

Treći audio uređaj koji imamo na testu nisu slušalice nego maleni i simpatični zvučnik. Odmah nam se svidio njegov srebrni kuglasti izgled, možete ga praktički staviti bilo gdje zahvaljujući svojoj bežičnoj povezivosti.

Na ovom kuglastom Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 zvučniku na gornjem dijelu se nalaze kontrolne tipke, slijeva na desno – paljenje i gašenje, stišavanje play, pojačavanje, uglavnom je sve nacrtano, ne možete pogriješiti.

Odmah ispod se vidi oznaka za NFC, a podržava i druge mobilne uređaje preko Bluetooth 2.1 ili veći. Kako smo mogli vidjeti, podržava i hands-free funkciju (ima mikrofon!), a radi do 10 metara udaljenosti. Vjerojatno će vam se, kao i nama, svidjeti vanjski izgled Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 zvučnika.

Ono što nećete vidjeti je kontrolna poveća LED dioda u prorezu s lijeve strane, a koja svijetli crveno i zeleno. Malo desno je spomenuti mikrofon, a skroz desno izlaz za slušalice te microUSB ulaz. Sam zvučnik se nalazi naprijed i nazad, a s donje se strane nalaze tri gumirane nožice i “zvučni ispuh”. Sam je zvuk prilično dobar, čini se kako je Prestigio s ovim uređajima napravio prilično dobar posao.

Inače zvučnici su snage 2x 2W, frekvencijski je raspon od 100 Hz do 16 KHz, uz osjetljivost od 75 dB. Spomenimo kako uz zvučnik i knjižicu s uputama dolaze i dva kabela (USB, slušalice).

Inače, cijena ovog simpatičnog Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 zvučnika  je 250-ak kuna, možete ga naći i za manje.

Više informacija o Prestigio Bluetooth headset PBHS2 slušalicama potražite .

Kako oni izgledaju uživo, pogledajte u nastavku u posebnom video prilogu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.